Frisse poollucht

Zou juist weer naar Lelystad vertrekken voor de rondvluchten, maar op de weerradar zag ik een opmerkelijk buienlijntje lopen van Friesland over het IJsselmeer en de Flevopolder (lelystad) naar Venlo. De activiteit op deze lijn neemt toe,onder invloed van de dagelijkse gang, zoals dat in weerkunde heet. De kans is groot dat over pakweg twee uur boven Lelystad noodweer losbreekt met hagel en onweer, hetgeen zojuist door de meteoroloog op Schiphol aan mij bevestigd werd. Daar wil deze vliegenier liever niet bij zijn, dus hebben we de passagiers maar afgebeld. Jammer ook voor mezelf, ik had graag nog even een paar uur als een adelaar in de heldere lucht gezeten.Ademend in de frisse poollucht. Daar knapt een mens van op. Ga nu maar de laatste hand leggen aan de schilderijen foto’s, en even de tuin inspecteren.Heb sterk de indruk dat de vijverpomp al weer begint af te takelen. En de tuinmannen zijn de hele week bezig geweest om de bomen in de tuin te snoeien, die behoorlijk tegen onze woning begonnen aan te groeien.Zal eens een fotootje van de gesnoeide bomen in onze tuin laten zien. 

Geef een reactie