Griekse Eiland Karpathos

We zitten nu al weer twee dagen op het mooie Griekse Eiland Karpathos .Van het thuisfront vernamen we dat het in Nederland nog steeds regent. Hier regent het ook: kokosnoten uit de palmbomen onder een helblauwe lucht. Het is bijna paradijselijk. Degenen van jullie die hier ook waren zullen dit zonder meer bevestigen. Gisteren maakten we in onze gehuurde jeep een rit rondom de berg Kala Limni. Genoten hebben we van deprachtige ruige natuur om ons heen. Uiteraard heb ik vele foto’s gemaakt, waarvan ik er als we thuis zijn een aantal op deze site zal plaatsen.Ergens hoog in de bergen op deze kala Limni bevindt zich het restaurantje van Thannassis, een oude griekse man die een zelfbedieningsijkast buiten heeft staan, en die zelf alle gerechten klaarstoomt in zijn eenvoudige huiskamertje. Een genoegen om dat allemaal gade te slaan. Vandaag gaan we met de jeep naar lefkos een dorpje aan de westkust met een mooi strandje. Het is nu al (10 uur in de ochtend) in de buurt van de 35 graden, dat wordt een warme dag. Het is toch een pracht, slechts 3,5 uur vliegen van huis, geen jetlag, geen lange reis en toch zo betoverend mooi. Ik denk dat wij hier na het BZN bestaan heel frekwent zullen vertoeven. 

Geef een reactie