Parachutisten op het strand

Het is hier weer 30 graden onder een strakblauwe hemel met gelukkig een licht verkoelend briesje. Het bruine leventje op Kreta begint ons nu wel heel goed te bevallen. In onze open jeep over het mooie eiland crossen, rondstruinen in kleine bergdorpjes, eten en vooral drinken in allerlei kleine maar buitengewoon gezellige taverne’s die we overal tegenkomen en vooral veel fotograferen. Gisteravond maakt ik hele mooie tijdopnames in en nabij de haven van Rethymno. Ik zal er zeker een paar van op dit journaal plaatsen.

Vanmiddag raakten we in een vrij afgelegen gebied in het zuiden van Kreta bij Tri Opetra op smalle bijna onbegaanbare bergweggetjes met steile afgronden verdwaald. De wegenkaart die we hier kochten is verre van up to date. Bovendien staan op de verkeersborden de namen in het Grieks, dat kunnen wij dus niet lezen. De 4 wheel drive kwam ons goed van pas, maar ondanks dat was het af en toe toch wel tricky. Uiteindelijk belandden we op een klein en pittoresk strandje bij een leuke taverne. De baas hiervan legde ons uit waar we ons bevonden (Tri Opetra) waarna we een paar stoelen van hem kregen om op het strand wat uit te rusten, en er wat bij te zwemmen. Wat een genoegen allemaal.Op het strandje landden plotseling een paar parachutisten die van een nabij gelegen bergtop waren afgesprongen. Het waren Russen en Grieken, waar ik nog uitgebreid mee gesproken heb natuurlijk. Het bloed kruipt waar het niet ….  Zij hadden prachtige foto’s tijdens hun vlucht gemaakt, en ik had hun landing gefotografeerd. We hebben afgesproken de foto’s via E-mail uit te wisselen. Zo komt splinter door de winter.

Als we niet onze kleinkinderen weer ff wilden knuffelen en ik niet een paar leuke vliegopdrachten had voor de komende weken zouden we hier zeker nog een paar weken blijven. Morgen is de laatste dag in Kreta, we gaan vanavond onder het genot van een koud biertje en of wijntje bespreken hoe we deze laatste dag zullen gaan invullen. Sowieso rijden we begin avond naar Heraklion, vanwaar we morgenavond zullen vliegen naar Nederland, om er onze jeep weer in te leveren. Gelukkig nog een hele dag dus in dit aardse paradijs. En dat is nog wel de dag dat onze kleindochter Sophie 3 jaar wordt.  Gefeliciteerd Sophie, we komen er aan!! 

Geef een reactie