Krokusvakantie met de kleinkids

Vandaag waren we met onze kleinkinderen Jan, Kees en Tim in het kinderspeelparadijs Holiday Park in Hensbroek. Het grote verschil met de andere “ballenbakken” en speelparadijzen waar we tot nu toe waren is de grote zandbak waarin hier alle speelatributen staan opgesteld. De kinderen vermaakten zich er prima mee, maar omdat ik op hun verzoek zelf ook regelmatig in het stof moest bijten is de auto op de terugweg, en later ons hele huis ook een beetje in een zandbak veranderd.

Er kwamen vele leuke reacties binnen op het artikel van gisteren, over Maribelle bij BZN. Ik herinner me hieromtrent nog een leuke annekdote betreffende de Volendamse huisschilder “Pita” die de lage basstem zong op de single “Djadja”. De man was welliswaar wereldberoemd in het kerkkoor, maar had nog nooit een echte geluidsstudio van binnen gezien. Toen hij dan ook eindelijk trillend van de zenuwen de studioruimte betrad was het eerste wat ie uit kon brengen: “Zó sta je nog op je ladder te schilderen, en zó sta je achter de microfaria”, niet gehinderd door het gemis aan kennis betreffende de naam van het object dat voor zijn neus hing. Jarenlang hebben wij daar nog om gelachen.

In het kader van de foto’s van BZN- onderscheidingen nu terug naar 1983. Toen werden wij op 31 maart als BZN ers “ere- burgers” van de gemeente Edam-Volendam. Er werd ons destijds in de wandelgangen smalend bij verteld dat we daarna nooit meer bekeuringen zouden krijgen binnen onze gemeente, en dat we voor altijd verstoken zouden blijven van het moeten betalen van gemeentelijke belastingen. Dat is helaas verre van waar gebleken. Maar leuk blijft het. Hieronder de oorkonde, die we er bij kregen uitgereikt.

 

Geef een reactie