Foto van de kleinkinderen en zoon Kees trouwt!

Op een aantal plaatsen in ons huis hangen foto’s van de kinderen met de kleinkinderen. Vooral de laatsten veranderen snel, dus zo af en toe ververs ik deze portretten. De afgelopen dagen maakte ik daarom foto’s van alle kleinkinderen; na een paar uur Photoshoppen kwam onderstaande compilatie tot stand. Geef toe; wij hebben het niet slecht getroffen !

Jan, Kees en Tim van Sander en Tamara, Thijs en Sophie van Vincent en Brenda, en Nico van onze Kees en Sylvia. Bij Sophie staat abusievelijk dat ze van 27 november is maar dat moet natuurlijk 27 sept zijn

Gisteren hadden we de gehele dag de oppas over ons jongste kleinkind Nico. Nico is een heel rustig mannetje, net als zijn beide ouders Kees en Sylvia. Hij is nooit lastig, en lacht alleen maar de hele tijd. We hebben enorm van hem genoten, en namen hem zelfs mee op de fiets naar mijn moeder en naar onze oudste zoon Sander die gisteren zijn verjaardag vierde. Nico vond het allemaal prachtig.

A.s zaterdag is een belangrijke dag in het leven van de kleine Nico en alle andere Tuijpjes. Onze Kees trouwt dan namelijk met zijn Sylvia. Er is eerst een receptie en een lunch in een van de restaurants op de Volendamse dijk, maar waar de trouwbruiloft gehouden wordt is nog een groot geheim. We zijn zeer benieuwd en laten ons maar eens verrassen! Twee weken geleden maakte ik onderstaande foto op verzoek van Kees. Hij staat op de uitnodiging voor het feest.

Bijna ademloos heb ik vandaag de toestand in de financiële wereld op de voet gevolgd. Een bijna complete ineenstorting van de aandelenmarkt na het knappen van de “Bankenbubbel”, zoals het bankroet van het wereldwijde financiële systeem al genoemd wordt. De vraag rijst, of door de steun van overheden, het gevreesde domino-effect , waarbij de ene bank de andere in zijn ondergang meesleurt, gestopt kan worden. Het lijkt er nog niet op. Daarbij zet ik grote vraagtekens bij de reddingsactie van Fortis door de Nederlandse staat, waarbij 4 miljard euro belastinggeld in dit bedrijf gepompt wordt. Liever had ik gezien dat onze staat de spaarders en verzekerden van ALLE Nederlandse banken een doorlopende of tijdelijke 100% “geld- terug” garantie had afgegeven in geval van omvallen vd banken tijdens deze kredietcrisis. Nu is deze veilige wetenschap slechts voorbehouden aan de klanten van Fortis. Door deze reddingsactie worden ook de aandeelhouders van Fortis ontzien, dit is in mijn ogen concurrentievervalsing van de eerste orde. Aandeelhouders weten dat bij een faillissement van een bedrijf de aandelen waardeloos zijn geworden. Dat hoort bij het spel! Helaas heb ik dat ook een aantal malen aan den lijve ondervonden. Bij andere bedrijven die failliet gaan en gingen worden en werden de aandeelhouders ook niet door de Staat schadeloos gesteld. Bovendien vind ik dit “belonen van wanbestuur” – ook een groene vlag naar andere banken om op de ingeslagen “verkeerde” weg door te gaan; want: “we worden toch wel geholpen”. 

Vanaf deze plaats wil ik trouwens iedereen die mij een verjaardagskaart gestuurd heeft bedanken; het waren er zoveel dat we ze nu pas allemaal gelezen hebben. Dank, dank!

  

Geef een antwoord