Bay of Islands en Computerpech

Het is hier 12 uur later dan bij jullie dus lopen de dag en nacht hier en in Nederland nu helemaal door elkaar. daarom zal ik vanaf nu niet meer over gister en morgen spreken.. Donderdagmiddag  voeren we in een bloedhitte op een boot door de Bay of Islands, en lunchten op het grootste eiland; een spectaculaire ervaring, wat een ongerepte paradijselijke natuur en serene rust. Teruggekomen bemerkten we pas dat volkomen verbrand waren; door de vaarwind die als een verkoelend briesje werkte, waren we er in getuind. We voeren langs de Black Rocks, een zeldzaam natuurfenomeen, en door de befaamde Hole in the Rock;  mijn camera kreeg bijna een warmloper. Onderweg kwamen we een groep dolfijnen tegen die geruime tijd met ons mee zwom; ook hier heb ik prachtige foto’s van gemaakt , maar…….. helaas kan ik die nu (nog) niet laten zien. In onze campervan bleek de speciaal voor deze trip aangeschafte Sony Vaio laptop met alles erop en er aan, een speciale message voor ons in petto te hebben: “Operating System not Found”. Ik wist gelijk dat dit het overlijdensbericht van het apparaat betekende. Notabene de duurste Sony laptop die er te koop was.

In Russel is geen computershop, dus hebben we onze zoon Kees per sms gevraagd op internet  naar adressen van computer shops hier in de buurt te zoeken. Zodoende vertrokken we vanmorgen uit Russel, en zitten we nu half twee lokale tijd s middags – in Nederland is het dus midden in de nacht – in Kaihohe in een pc shop. Dit bericht type ik op de pc in die winkel. Men heeft inmiddels geconstateerd dat onze zo goed als nieuwe Sony overleden is. RIP. Misschien dat een speciaal bedrijf in Nederland de data nog kan redden. We hebben meteen maar een nieuwe laptop aangeschaft, maar de softwarwe die we nodig hebben om de foto’s  passend in het cms systeem van deze website te krijgen; Photoshop, kunnen we pas dinsdag ophalen. Dat komt niet helemaal slecht uit, want als we 1 dag langer in het noorden blijven komen we op onze weg naar Cormandel hier weer langs.

Normaliter zouden we nog een dag langer in Russel gebleven zijn , maar door de pc storing hebben we ons plan veranderd en overnachten we vanavond in Keri Keri; ook  lang geen straf trouwens. Nu blijkt meteen het voordeel van reizen met de campervan: vrijheid en de flexibiliteit. Lang hebben we getwijfeld tussen reizen met een 4WD auto en overnachting in hotels, of met een huis op wielen: een campervan. Onze Kees en Vincent , die deze trip ook gemaakt hebben hadden ons echter aangeraden om voor de campervan te gaan; hetgeen geschiedde. Hotels moet je toch iets langer van te voren boeken, en de campervansites zijn zeer luxe van opzet. Wel hebben we om genoeg ruimte te hebben een 6 persoons campervan gehuurd, zodat we de inrichting s’avonds en s’ morgens niet hoeven te wijzigen. We zijn er tot nu toe heel erg content mee, en beginnen al aardig gewend te raken met zo’n groot voertuig links te rijden; ook dat nog!  Nieuw Zeeland is trouwens helemaal ingericht voor het reizen per campervan. Ik hoop zo snel mogelijk weer foto’s op dit journaal te kunnen plaatsen; er wordt hard aan gewerkt.

Het is hier nu 10 uur later, vrijdagavond 10 uur

Met mijn splinternieuwe laptop blijk ik geen toegang te kunnen krijgen tot het wireless network dat hier uitgezonden wordt; ja,  dan zegt zo’n ding dat hij het netwerk wel ziet , maar dat hij er geen contact mee kan krijgen. Zoek dan maar eens uit wat er aan de hand is. De problemen van de moderne wereldreiziger. Morgenochtend zal ik dus weer met de leverancier contact opnemen. Vooral de Skype toepassing waarmee we contact met de kinderen en kleinkinderen willen onderhouden missen we op deze manier  node. 

 

      

Geef een antwoord