Queenstown

Tijdens de rit van afgelopen vrijdag, door een sprookjesachtig landschap van Wanaka naar Queenstown, kwamen we naast grote kuddes koeien en schapen,  veel wijnbouw en fruitteelt tegen. Er zijn dan ook overal langs de weg wijn-estates, waar je kan kijken en proeven, en  zie vorige bijdrage – goed gesorteerde fruitstalletjes en winkels. Om de prijs hoef je het niet te laten trouwens. De prijzen van goederen en diensten zijn hier in dollars al gemiddeld lager dan bij ons in euro’s.  Maar door de hoge koers van de euro t.o.v de NZ dollar ( wij krijgen bijna 2,5 NZ dollars!!!!! voor 1 euro ) is het leven voor –Euro- peanen hier werkelijk spotgoedkoop. Zo kost een liter diesel, -waar onze campervan op rijdt, – 103 dollarcent  dat is maar 42 eurocent. Ook in de restaurants waar we vaak dineren is het met afrekenen  lachen geblazen, ongeveer een derde van de prijs die wij betalen voor hetzelfde product! En zo is het eigenlijk met alles; vliegreizen, supermarkten,hotels, campsites, het is voor ons relatief heel goedkoop!

Wat we ook tegenkwamen is de Nevis High Wire Bungy (134 meter hoog) op van de oude brug over de Kawarau rivier niet ver van Queenstown; Hier claimt men het bungy-jumpen uitgevonden te hebben; er is een groot informatiecentrum met diverse counters waar ingechecked kan worden. Het is big business; al is viewdeck voor toeschouwers gratis. Achter elkaar springen de waaghalzen van de brug aan een touw naar beneden. Je kan kiezen voor een jump waarbij je hoofd net het water niet raakt of eentje waar je halve lijf in het water plonst.

Onder: Zeker een half uur stonden we te kijken op de brug over de Kawarau River naar dit spectaculaire gebeuren. Naast ons stond de vriendin van een Duitser die half onder water ging; ze was net als haar vriend, – die hier nog nadruipt van zijn dompelbad -,zo liet ze merken, bloednerveus

  

Onder: Achter elkaar doken de bungy-jumpers naar beneden, onder het uitstoten van vaak wilde klanken.

Onder: Queenstown; “The Place to Be”, we zijn weer even in de bewoonde wereld. Een heel gezellig stadje in het zuidwesten van het Zuidereiland. Deze foto nam ik vanaf het eindstation van de kabelbaan die langs een van de omringende bergen omhoog gaat. Queenstown is prachtig gelegen aan het Wakapitu meer , omringd door bergen van de zuidflanken van de Alpen. Hier kunnen alle denkbare Nieuw Zeelandse activiteiten van kayakken tot bergbeklimmen worden ondernomen. Er zijn plenty gezellige restaurantjes en terrasjes in het knusse centrum en er is een pittoreske haven met waterfront, waar je heerlijk, zelfs “haute cuisine” kan dineren met de lekkerste lokale wijnen; een waar genoegen ! 

Onder: Zaterdag 14 feb 2009. Een dag die wij niet snel zullen vergeten. We lieten ons met een Cessna 207 bestuurd door pilote Beth, vanaf het vliegveldje van Queenstown, waar we nu zijn, naar Milford aan de monding van de wereldberoemde Milford Sound vliegen. 

Onder: Net na het opstijgen zagen we dit dorpje aan de bijna drooggevallen Kawarau River liggen let op het witte zand dat door de rivier uit de bergen wordt meegesleept.

Onder Dit is het hoogst gelegen bergmeer van Nieuw Zeeland; in de winter is dit geheel bevroren; zomers vormt dit via overloop watervallen – zoals op de foto te zien aan de voorkant v/h meer – het begin van de rivieren die door dit gebied stromen.

Onder: Ik vlieg zelf vrij vaak, en heb met mijn eigen vliegtuig ook over de Oostenrijkse Alpen gevlogen, dus lig ik niet meteen wakker van het eerste de beste vluchtje, maar dit was een regelrechte sensatie; op 9000 ft zo’n 2700 meter hoogte vlogen we samen met een andere Cessna 207 drie kwartier lang in fantastisch weer tussen de wit besneeuwde toppen door.Tegen de bergwand is de andere Cessna 207 te zien.

Onder: tekst overbodig

Onder: Adembenemde uitzichten over de met sneeuw bedekte Alpen in een opkomende ochtendzon; dit zo “live” te zien, daar kan je toch alleen maar van dromen? 

Onder: Aan het einde van de fantastische vlucht van zo’n drie kwartier draaide het vliegtuig het bekende fjord Milford Sound in; wat een schitterend gezicht is dit. Dalend in de Milford Sound en net voor de landing zagen we het vliegveldje liggen met daarnaast het haventje vanwaar de boten vertrekken om door de Milford Sound te cruisen. Op de achtergrond loopt langs de rivier de weg waarlangs je komt als je vanuit Te Anau met de auto naar de Milford Sound rijdt. Let ook op de waterval naast het kleine haventje!  

Het was nog maar tien uur toen we hier landden, we waren er stil van, en dan te bedenken dat dit nog maar het begin was. Het verhaal en de foto’s van het vervolg van deze bijzondere dag zou voor deze bijdrage teveel worden en komt de volgende keer. Want hierna gingen we aan boord van de boot die ons door de Milford Sound zou varen. Met het vliegtuig werden we daarna weer door Beth naar Glenorchi gevlogen, en vertrokken we van daar met een Jetboot de Dart River op. 

Wat ik jullie echter niet wil onthouden is een foto die ik net via E-mail binnenkreeg van schoondochter Tamara. Kleinzoon Tim is helemaal verzot op Dino’s en alles wat er mee te maken heeft. Tijdens de carnaval op de creche was hij daarom als Dino verkleed zie onder

   

 

Geef een antwoord