In de kou

Het is gezellig aan boord. We hebben al vele aanlandingen in de zodiacs gemaakt, en onze ogen uitgekeken. S avonds zitten we in de scheepsbar gezellig met de andere Nederlanders aan een alcoholische versnapering. Niet alleen gezellig, maar ook leerzaam, want het zijn allemaal wereldreizigers net als wij, en we hebben zodoende al veel van elkanders reiservaringen opgedaan.

Onder; de eerste foto die ik vanaf de boot maakte s morgens om 6 uur bij de zonsopgang toen we het Antarctisch Schiereiland naderden.
Onder: Overal om je heen drijven grote ijsbergen in alle vormen en maten langs het schip. Het grootste deel 90% hiervan bevindt zich onder water. Een aanvaring hiermee is fataal, het is dus uitkijken geblazen  voor de  stuurlui op de brug

 

Onder: In groepen van 15 personen worden we linksonder vanaf het schip naar de zodiacs aan een ponton gelegen geleid, rechtsonder op weg naar een aanlanding.

Onder: De zodiacs verwijderen zich – linksonder in beeld – steeds verder van het schip

Onder: We varen een onherbergzaam gebied binnen, gevaarlijk, maar tevens oogverblindend mooi, het is een vreemd aandoend gevoel hier in op deze plek als vreemde indringers in een rubber bootje door te varen

Onder: We bevinden ons heel duidelijk in het rijk der dieren. Al varend in de zodiac ontmoeten we plotseling een Zee Leopard van ruim drie meter lang. Deze dieren zijn gevaarlijk voor ons, er zijn tijdens eerdere Antarctica expedities armen van toeristen die de deze beesten probeerden te aaien afgebetenOnder: Bepakt en bezakt in de zodiac. Het is mooi weer hier, maar het kan in een paar minuten omdraaien, het kan dan een hel zijn, vandaar ook de mutsenOnder: Hier varen we langs een fraaie ijsberg van zon 30 meter hoogOnder: Op Petermans Island poserend  voor het skelet van een bultrug walvis, wat een wereld!Onder: Pinguins hebben hun eigen looppaden gemaakt. Wij moeten ze voorrang geven, het is per slot van rekening hun domeinOnder: Een fraai gevormde hanekam ijsbergOnder: Antarctica is, als de zon lager daalt op zijn mooist, een spel van licht en kleur maakt het uitzicht dan heel fotogeniekOnder: De boot ligt nog steeeds geduldig op ons te wachten, een oase van warmte en luxe in deze koude  en mensonvriendelijk omgevingOnder: Na terugkomst op het schip worden vlnr de laarzen schoon gespoten, met lucht drooggeblazen en voorzien van een blauw plastic hoesje


Geef een antwoord