Campervan ophalen, Cairns, Ellis Beach, Port Douglas, Mossman

HOE GROOT IS AUSTRALIE ?

Onder: Ergens in een kiosk zag ik dit plaatje. Op Google Earth lijkt het te kloppen. Zo ongelofelijk groot is Australie, dat Europa er op deze manier ruim inpast!!

Het ophalen van de campervan.

We bleven 3 dagen in Cairns in een hotel. Om te acclimatiseren; het is daar erg warm en klam, en om even bij te komen. De derde dag haalden we de campervan op bij verhuurbedrijf Maui. Thuis, in Volendam, had Gisela van ons reisburo alles al geboekt. Ondanks dat aan die voorbereiding en boeking helemaal niets mankeerde, ging er bij Maui weer van alles mis. Allereerst; we kwamen daar om half 10 aan, er staat dan al een rij mensen te wachten, en het bedrijf gaat pas om 10 uur open ???? Jazeker, echt waar, in 2010 ! Alles gaat uiterst traag en omslachtig. Uiteindelijk hadden wij al bijna 3 uur gewacht toen ons werd verteld dat er een foutje was gemaakt. Onze 4-persoons campervan was aan aan een Duits stel, dat een 2 persoons campervan geboekt en betaald had, meegegeven; wij hadden dat notabene zelf zien gebeuren allemaal, en begonnen maar eens grimmige geluiden te maken, o.a ook over honger, en dat werd goed begrepen. Of we voor een week genoegen wilden nemen met de 2 persoons camper van de Duitsers. We konden dan het verschil in dollars terug krijgen. Nou, dat NOOIT natuurlijk, we gaven aan bereid te zijn wél een 6 persoons campervan mee te willen nemen zonder bijbetaling, maar niet een 2- persoons, met geld terug. Uiteindelijk, na veel bellen en geharrewar, werd een andere 4 persoons campervan voor ons geregeld. Totdat die klaar was kregen we een auto mee naar de stad om wat te eten, en kregen we geld van een dag huur terug. Zodoende vertrokken we pas s’middags om half 4. Nou ja, het kan niet altijd mee zitten, zeggen we dan maar !           

Waar zijn we nu?

Onder: Na onze drie dagen verblijf in Cairns, waarin we de stad te voet verkenden, en ook een uitgebreide stadstour maakten, reden we naar Palm Cove en verbleven we in Ellis Beach. Hier vandaan bezochten we Hartley’s Crokodile’s Farm, en koersten we naar het aan de kust, tussen Cairns en Cooktown gelegen Port Douglas, een heel gezellig stadje met winkelcentra en een heus uitgaanscentrum – weliswaar niet later dan tot 10 uur geopend – waar we ook drie dagen logeerden. Port Douglas is de beste uitvalbasis voor een bezoek aan het wereld beroemde Great Barrier Reef, als een van de highlights van onze reis ingepland. En dat werd het; een ervaring om nooit meer te vergeten. Van Port Douglas reden we dwars door het dichte regenwoud via een schitterende route naar Cape Tribulation, waarover geschreven wordt dat hier ” The Forest meets the Reef”. We kwamen voorbij de Daintry River waarop een cruise gemaakt werd. We zijn dan midden in het Tropical Rain Forest. Veel van de Australische natuurfilms ook met Steve Irwin, zijn in dit Daintry River gebied opgenomen. Er is veel wildlife, en prachtige vegetatie. Terug uit Cape Trib overnachtten we in het plaatsje Mossman, waar we de volgende ochtend in de regen de prachtige Mossman Gorge bezochten. Daarna vertrokken daarna naar Cooktown.      

Onder: Voor onze vlucht naar Cairns, bezochten we in Alice Springs nog snel het – in Alice Springs – beroemde Dessert Park. We waren en niet van onder de indruk. Wel maakte ik er deze “natte” foto, in de doorgaans droge dessert. 

Onder: De eerste drie dagen bleven we in een van de vele hotels van Cairns , waar we het heel gezellig hebben gehad. We hebben er vaak – voor Australische begrippen tot laat – wel tot half negen, in het zwembad vertoefd.

Onder: We zijn nu in de provincie Queensland, dat voor het grootste deel een tropisch klimaat heeft. Dat kan men goed zien aan de bouwstijl. Een typisch houten Queensland house, dat hier in zijn geheel verhuisd wordt. Het staat 2,5  meter boven de grond, op houten palen, zodat de bewoners onder het huis nog een ruimte hebben met wind en schaduw, waar we ze vaak hebben zien zitten. 

Onder: Tijdens een dag durende bus-stadstour in en om Cairns kwamen we in het grootste park van de stad, en waren onder de indruk van de prachtige tropische bloemen die we er zagen. Vergeef ons dat de namen ons ontschoten. Maar mooi zijn ze wel!

Onder: Een insecten eter. In het kelkje zit water; het insect komt op de op het bot van een dood dier lijkende kelk af, verdwijnt er in en verdrinkt. De chemicaliën doen de rest. O ja… er zit nog een klepje op tegen de regen. Wat een vernuft allemaal !!

Onder: Op de Barron River bij Cairns wagen vele wild water kano-vaarders hun leven in de woeste stroomversnellingen. Er waren enkele toeristen die maar bleven kijken. Ongetwijfeld wachtten ze op ongelukken.

Onder: De buschauffer van onze stads-tour had nog wat krantenknipsels mee om zijn woorden kracht bij te zetten. De resten van een 5 mtr lange Hammerhead haai, die in de buurt van Cairns was aangevallen door een even lange tijgerhaai, en rechts onder het verhaal over krokodillen in de straten van Cairns na de overstromingen van vorig jaar

Onder: In het Hartley Crocodile Park zaten deze Koala’s te slapen, de knuffelbeesten van de gehele natie.

Onder: Hier een kleine kangeroe, de zogenaamde walibi aan een nootje knagen. Deze diertjes zie je overal in het wild rondlopen

Onder: Dit zijn de zogenaamde lachende vogels. De Cookaboora’s ! Ze hebben ons al vele ochtenden ook in West Australie heel vroeg met hun gelach wakker gemaakt.

Onder: Ook een beschermd dier met hoog knuffel gehalte hier in Australië, de Cossawarie die vooral ook in het wild in deze streek in Queensland voorkomt. Het dier heeft op uitsterven gestaan. Ze worden vaak overreden bij het oversteken van de weg.

Onder: Twee uilen niet ver van elkaar in een boom.

Onder: Hier is ie dan, onze 4 persoons campervan; hij bevalt ons uitstekend. Wij zijn er helemaal uit: “dit is voor ons de meest comfortabele manier van rondreizen”.

Onder: In het Hartley park kon je op de foto met een kleine krokodil, links de set met de fotograaf en zijn spullen, rechts het resultaat.

Onder: In het Hartley Crocodile park worden onder grote belangstelling krok’s gevoerd, en lokt de ranger bij een krokodil de zogenaamde “deathroll” uit. – komt later op foto – De krokodil draait zich daarbij met zijn prooi in de bek om zijn lengte as. Geen enkel dier of mens heeft dan nog een kans te ontkomen.

Onder: Dit is de rug/staart vin van een 4 meter lange zoutwaterkrokodil; dit stuk is zeker anderhalve meter lang.

Onder: Wat een fascinerend dier, deze krokodil, kijk eens naar de structuur van zijn huid.

Onder: Een foto van nog dichterbij. Hier lijkt wel wiskunde aan te pas gekomen te zijn.

Onder: Dit zijn zoetwater krokodillen, deze zijn voor mensen niet bedreigend, al lijkt dit wel zo. Let ook eens op al die kleuren in de huid.

Onder: twee freshies – zoetjes !!

Onder: Ze dansen hier niet, maar happen naar de kippen die door de ranger in het water worden gegooid

Onder: het kan nog gekker, vier tegelijk!

Onder: dit is weer een Saltie, een levensgevaarlijke dus. Het is opwindend om te zien met welk een formidabele snelheid hij uit het water komt en zijn bek open en dicht klapt. Zijn prooi belaagt ie dan ook altijd vanuit het water.

Onder: Hier de beruchte deathroll van het beest. Dit gebeurt ook in minder dan een fractie van een seconde.

Onder: Ook een Saltie – zoute. Let eens op hoe hoog ie uit het water komt zonder noemenswaardige “aanloop” Het geluid van het dichtklappen van zijn bek, lijkt wel op een kanonschot.

Onder: Met een helicopter over het Great Barrier Reef, wat een sensatie is dit !!!! Ik heb er vele prachtige foto’s van gemaakt die ik later zal plaatsen.

Onder: Met een halve onderzeeër voeren we langs de mooiste koraalriffen. Zo mooi hebben we ze nog nooit eerder gezien. Echt om volkomen sprakeloos van te worden.

Onder: Hier liggen een paar snorkelaars op het reef. Let eens op de kleuren van het koraal.

Onder: Nog meer kleurenpracht op de koraal bodem van het Great Barrier Reef

Onder: Van Port Douglas reden we door het Rainforest naar Mossman, onderweg zie je er veel Sugar Cane plantage’s. De hele streek leeft hier van de opbrengst van suikerriet.

Onder: Bij de Daintry River op een een rivier cruise met een bekwame gids. We zagen veel krokodillen, slangen en ander wildlife, maar ook onder andere dit gewone kikkertje.

Onder: Vanuit de cruiseboot was dit unieke tafereeltje te zien. Twee parende Groene Boom Slangen

Onder: Volgens de gids is dit maar heel zelden zo waar te nemen. De twee koppen van de boomslangen zijn hier goed zichtbaar.

Onder: Met deze beroemde Cable-Ferrie staken we de Daintry River over. Overal wordt hier op borden gewaarschuwd voor gevaarlijke krokodillen, waar het in deze rivier van wemelt.

Onder: Noordelijk van de Daintry River, zie je weer overal dit soort thee plantage’s

Onder: Hier vanuit de Alexander Look Out bij Mossman, een uitzicht over het Regenwoud, naar het Great Barrier Reef. Wat een land vrienden!!

Onder: Cape Tribulation: “Where the Forest meets the Reef” je kan aan dit prachtige strand niet zwemmen, vanwege de Jelly Fish – Kwallen – en de haaien.


Geef een antwoord