Zomer 2011, met Dimka vliegen boven Volendam en BZN archieffoto’s

Op verzoek van een van onze vrienden – onze kapper – Aart Bijvoet, aandacht voor het volgende:

VOLENDAM VOOR KIKA

18-SEPTEMBER 2011

Als iedereen deze brief wil doorsturen via zijn of haar  E-MAIL, HYVES, FACEBOOK en TWITTER naar zijn of haar vrienden gaat dit onderstaande zeker lukken.

Hierbij willen wij uw aandacht vragen voor een actie voor  KIKA (Stichting Kinderen kankervrij )

Wij willen op 18 September een motorrit organiseren voor KIKA.

De bedoeling is om een rit te gaan maken met 1.000 motoren door de kop van Noord Holland met start en finish in VOLENDAM

Om deel te mogen nemen aan deze rit is het inschrijfgeld € 25.—per motor ( Men kan zich ook laten sponsoren, want meer mag natuurlijk ook)

De inschrijving kan alleen via de website WWW.VOLENDAMVOORKIKA.NL

Er mogen maar 1000 motoren starten en die ontvangen een  aandenken aan de dag.

Wij willen hierbij aan jullie vragen om ons te helpen om er een geslaagd evenement van te maken, door het in jullie clubblad en website te promoten.

We willen  alle merken motoren op die dag laten rijden. Op deze manier kunnen we het motorrijden op een positieve manier in het nieuws brengen.

Voor deelnemers die er een weekend van willen maken, er is een mogelijkheid om de motoren te stallen in een bewaakte parkeergarage. ( wel van te voren opgeven )

Om deze actie tot een succes te maken, hebben wij ook sponsors nodig om de andere kosten af te kunnen dekken zoals, papier en drukkosten, advertentiekosten, portokosten, IT kosten enz. enz.

Voor en bedrag van € 500.—( fiscaal aftrekbaar) helpt u ons om er een succes van te maken.

Wat krijgt u ervoor terug?

Uw naam komt op de posters die door het heel Nederland worden verspreid, en u krijgt een link op de website voor uw bedrijf.( www.Volendamvoorkika.nl) die een jaar blijft bestaan.

Kinderkanker verschilt t.o.v. kanker bij volwassenen. Het ontstaat anders, ontwikkelt zich anders en moet anders behandeld worden. Hiervoor was te weinig geld beschikbaar totdat KIKA kwam. Inmiddels steeg de gemiddelde genezingskans door KIKA na 15 jaar van 70% naar 75%. Maar er moet nog meer onderzoek komen!


Met deze motorrit  helpt u dus mee voor nog meer onderzoek

Het aantal patiënten is voor de farmaceutische industrie financieel niet aantrekkelijk, omdat er te weinig ( gelukkig) patiënten zijn.

Kinderen zijn de toekomst, en daarom is het belangrijk dat ze die ook krijgen.

We gaan er allemaal vanuit dat het je niet overkomt, maar wat als het wel gebeurt???

Als u zich aangesproken voelt om deze actie te ondersteunen, horen wij dit graag.

Wilt u deze actie financieel ondersteunen dan kan dat op de onderstaande rekening

                                                             T.a.v. A. Bijvoet

O.v.v. Volendam voor KIKA

ING. Reknr. 755288998

Voor meer informatie kijk de website

WWW.VOLENDAMVOORKIKA.NL

Wij hopen dat u ons wilt helpen om hier een succes van te maken

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

A,Bijvoet- Jan Sluiterstraat 7 -1132 XV- Volendam

0299 – 321654 of na 18.00 met  0299-363388 of mobiel 0620012952

Vriendelijke groet en bedankt voor uw aandacht


Zwoele vroege zomer van
2011

Wat een heerlijk weer maken we mee. En er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. We hadden gepland om deze twee weken naar een Grieks eiland te vliegen, maar dit fantastische weer heeft dat plan verijdeld. Bij ons op de Volendamse Dijk, op 150 meter van ons huis, op de terrasjes, waan je je in Saint Tropez met dit pracht weer. Daar komt nog bij dat het in heel zuid Europa, waaronder Spanje , Griekenland en Turkije momenteel minder mooi weer is dan bij ons. Ook het aankomende Paasweekeinde blijft het op en top ! Dat wordt weer genieten! Heerlijk fietsen; misschien wel met de kleinkinderen, hier en daar in de open lucht een biertje pakken, lekker buiten de deur schranzen etc.. Een goede traditie blijft daarmee in ere, want ook met BZN hadden we met Pasen altijd vrij, net zoals trouwens met Kerst en Pinkster, om volop van het leven te kunnen genieten. Ik weet nog goed van de BZN begintijd, toen we op dit soort feestdagen tot ergernis van iedereen in de band gewoon door plankten. Het moest wel; de muizen lagen dood voor de kast. Toen we na Mon Amour succes en daarmee eindelijk financiele ruimte kregen, besloten we unaniem om op die nationale feestdagen nooit meer op te treden. En zo gebeurde het !   

Met nichtje de lucht in !

Onder: Gistermorgen was ik met mijn nichtje Dimka – zie onder – ; ons petekind, en mijn oom Kees Mooijer Puul in Lelystad, om in de PH-BZN wat luchtfoto’s te maken. Wat een onuitsprekelijk genoegen is het om met dit fantastisch heldere vliegweer – er was geen vleugje turbulentie of thermiek – als een vrije vogel door het luchtruim onder die felblauwe koepel door te sjezen. Land over zand, geen verkeer, geen stoplichten, in volkomen vrijheid. Een gezonde drang om van de pret te gaan jodelen moet je dan haast onderdrukken.  Dat vonden ook mijn nichtje Dimka (18) van mijn broer Ben, en oom Kees (72) die onderstaande foto maakte, en als een volleerd piloot het vliegtuig bestuurde, terwijl ik wat luchtfoto’s maakte. Overigens maakte hij onderstaande foto  

Onder: Een close up van Dimka Tuijp (18) de dochter van mijn broer Ben en Henriette. De familie Tuijp barst van deze sensuele fotomodellen, heb ik gemerkt tijdens de fotoshoot voor het grote familieportret !!!!

Onder: Met de PH-BZN vlogen we o.a naar Broek in Waterland , waar mijn nichtje samen met haar Broeker vriend een huis laat bouwen. We zagen ook de beruchte “Volgermeer Polder” bij Broek in Waterland; de voormalige vuilstortplaats van Amsterdam die enkele jaren geleden zwaar vergiftigd bleek te zijn. Men heeft er folie overheen gelegd en daar boven op een natuurpark aangelegd, dat toevallig een dag hiervoor door Prins Willem officieel werd geopend. Op de foto het natuurpark in de dop en daarachter Broek in Waterland. 

Unieke helderheid van IJsselmeer water

Onder: Boven het IJsselmeer aangekomen kon ik mijn ogen niet geloven. Zo helder heb ik het water hier in de 24 jaar dat ik er nu regelmatig overheen vlieg nog nooit eerder gezien. Bij de vuurtoren van Marken maakte ik deze foto, waarop duidelijk de bodem van het IJsselmeer te zien is. Het begint hier aardig op de Middellandse Zee te lijken. Waarschijnlijk komt dit door alle anti vervuilende maatregelen, maar ook door de lange periode met weinig wind van de laatste tijd. Kijk en geniet mee !!

Onder: De Volendamse St Nicolaashof, waar onze bejaarden uitrusten, een paar dagen eerder al, in een warm lentezonnetje.

Onder: Voor mijn zoon Vincent die bij de Volendamse woningbouwvereniging werkt, maakte ik onderstaande foto van een Woningbouw renovatie project in de oude kom van Volendam. We zien hier een aantal ontruimde woningen aan de Julianaweg en in de Boegstraat. Ze worden gesloopt en later herbouwd.

Onder: Speciaal voor de nieuwe en toekomstige bewoners van de nieuwe wijk Broeckgouw, – waar ook onze jongste zoon Kees gaat wonen , een update van de bouw vorderingen.

Onder: Met onze nieuwste telg Elly, ons negende kleinkind, gaat het goed. Hier ligt ze heerlijk in haar bedje te knorren.

Onder: Deze foto’s maakte ik deze week, van ons op een na jongste nazaat; Jip, waar we met dit mooie weer heerlijk mee rond fietsten. We hadden van onze zoon Vincent – die de oppas had, geen tijd meegekregen over de “voedertijd” van de kleine Jip, maar het viel wel op dat hij bij vrienden van ons, de hele koektrommel schrokkend leeg at. De “stumper” – zo bleek ons later –  was al twee uur over zijn voeder tijd heen, en begon uit pure nood aan zijn eigen vingertjes te knabbelen. Moeder Brenda heeft hem meteen bij thuiskomst een dubbele portie eten toegediend. 

EEN KIJKJE IN HET BZN ARCHIEF – CURACAO JUNI 2005  –

In juni 2005 waren we samen met een aantal andere artiesten waaronder Jan Smit en Dana Winner, voor TV opnames en optredens in Curacao. Het is daar altijd zo’n 30 graden; de reden dat vele Nederlandse artiesten er een huis hebben aangeschaft. Ik heb al eens eerder wat foto’s van deze BZN trip op dit journaal geplaatst; om in de sfeer van het mooie weer hier te blijven vandaag nog wat andere kleurige plaatjes

Onder: De beroemde karakteristieke skyline van Willemstad op Curacao. Het enige gebouw dat deze skyline ontsiert, is de torenflat met Toekan van het “Van der Valk” concern boven op het dak.

Onder: Wij zaten net onder de rook van Willemstad op het aan het strand gelegen Lions Dive and Beach resort. Hier Jack Veerman Jan Keizer en Carola tijdens een “werkvergadering”.

Onder: Met vlnr: Carola, John Meijer, Dick Plat, Dick de Boer, onze chauffeur en ondergetekende maakten we een rondrit in een busje over het gehele eiland. Over het algemeen, zo vonden wij,  is er maar weinig te zien, en ligt er overal vuilnis en rotzooi.

Onder: Curacao buiten de mooie Resorts. Rotzooi, vuilnis, troep en wrakken.

Onder: Hier Carola en Dick Plat tijdens een fotostop op onze rondrit door Curacao. Carola is een vrij fanatieke fotografe, maar wel viel mij op dat de foto’s van twee jaar oud nog op haar schijfje stonden.

Onder: Samen met Corrie Konings, een cameraman en een geluidsman maakte ik een rondvlucht in een door de TROS afgehuurde en mij zelf bestuurde Cessna 180 over het eiland. Eerst werd met een briefje van 100 een Antilliaanse gelijkstelling op mijn Nederlandse vliegbrevet geritseld. Ik was meteen officieel Antilliaans beroepsvlieger. Daarna maakte ik een checkride met een Antilliaan, die mij bij gebrek aan vliegkaarten aangaf overal te mogen vliegen, alleen niet boven de bank en de gevangenis. Toen kon ik eindelijk met mijn passagiers op pad.   

Onder: Het vliegtuig was niet in een al te beste staat, overal zat roest en zelfs gaten in de beplating van de motorkap.

Onder: Het uitzicht was fabelachtig mooi. In tegenstelling met de grauwe en door straatvuil besmeurde beelden vanaf de grond, waren de luchtfoto’s boven Curacao van een exotische schoonheid zoals hieronder te zien. Dit is het Spaanse Water, een drukbezocht recreatiegebied in Curacao.  

Onder: Deze foto maakte ik van het Jan Thiel Strand met vlnr: het Chogogo Resort, Papagayo Beach Resort en Jan Thiel Resort

Onder: Het Lions Dive and Beach Resort. Ook deze maakte ik al vliegend door het geopende raampje van de Cessna 180. Wij hadden ons vaste stekje op het strand bij de rode pijlpunt. Onder de grijze koepeltjes rechts op de foto was het zee-aquarium gevestigd.

Onder: Bij deze rode pijlpunt een gezellig onderonsje van Jan Smit, Jack Veerman, Carola en Denise van onze platen maatschappij. Aan haar kleding te zien had Denise geen last van de warmte, wat wij wel jammer vonden.

Onder: Ontwaken uit een middagdutje na het vele werk dat die dag weer verzet was. Jack en Carola nemen het er even van.

Onder: Links en rechts van mij de Volendamse ex kappers Dolly en Jons , die al 20 jaar geleden naar Curacao verhuisd zijn. Ze hebben nog steeds een beetje heimwee naar Volendam. Op de achtergrond aan het waterbarretje hebben Jack Dick Plat en Dick de Boer weer een “werkvergadering”.

Onder: We genoten van de vissen in het prachtige giga grote zee-aquarium op het resort. Hier zijn normaal gesproken slechts exotische tropische vissoorten, maar toch lijkt mij de vis linksboven een schelvis of een wijting.

Onder: Een stoere maanvis. Let op de lichtgevende halve maantjes op zijn rug. Geheel conform de maancyclus worden dit volgens de gids in het aquarium en keer per maand volle maantjes. Het is toch wonderlijk die natuur….

Geef een antwoord