Winters Volendam. Navo aanval op Vaticaan? Kerst voorbij. Saboe wint Beatles Contest in Lennons – oude BZN en Jan Smit plaatjes –

Jan en Kees net geen voetbal kampioen, maar wel de sportiefste spelers !!

Onder: Kleinzoons Jan en Kees, met in hun midden broertje Tim met de fair play cup die ze wonnen met hun Petrus B team tijdens de Volendamse schoolvoetbal competitie afgelopen vrijdag, gehouden in Sporthal De Opperdam. Ze haalden met glans de halve finales, maar moesten het toen afleggen tegen de St Nicolaas school, die ook uiteindelijk de finale won.  

Winter nog ver weg!

Onder: Om ondanks het gebrek aan vorst en sneeuw toch even in winterse sferen te komen een plaatje van de dichtgevroren en besneeuwde Volendamse haven van jan 2010. De kisten op de voorgrond zijn zogenaamde “viskaren”. Hierin wordt normaal gesproken in de zomer de paling levend gehouden na de vangst. Uiteraard liggen ze dan ondergedompeld.


Onder: De Volendamse haven in de winter; het heeft net gesneeuwd, en nog niet echt hard gevroren.Het gebouw rechts op de foto is de visafslag.

Onder; Het is moeilijk om op het Volendamse doolhof een plekje te vinden dat niet elke dag door velen gefotografeerd wordt. Dit is een van de weinige plekjes

Onder: De haven nu gezien vanaf de andere kant op een heldere zonnige winterdag

Onder: Deze foto maakte mijn fotomaatje Jan Kiek op 3 feb 2012; wij waren toen in Australie. Midden in het centrum van wit Volendam staat hier cafe Motje; lang geleden ooit ons stam cafe. In deze buurt ken ik elke vierkante centimeter; als jochie van 2 jaar kwamen wij op het Dril te wonen, rechts achter het meest rechtse pand op de foto tegen de dijk aan. We woonden daar een jaar of 5 a 6.   

Kerst rustig door gebracht

Kerst 2012 zit er weer op. Kerstavond genoten we een heerlijke broodmaaltijd bij onze zoon Kees en zijn gezin, en op de 1 ste Kerstdag dineerden we bij Mary’s zus Jantien en haar gezin thuis. Zowel de broodtafel bij Kees en Sylvia als wel het uitgebreide diner bij Gerrit en Jantien waren voortreffelijk en bovendien heel gezellig. Na deze culinaire hoogtijdagen bleven we 2de kerstdag maar eens thuis. Het is zo weer feest. De laatste jaren waren we steeds aan de andere kant van de wereld tijdens de Sinterkerstennieuw; zoals vorig jaar met kerst in Vietnam en met Oud en Nieuw in Sydney; we hebben er nog wel even aan terug gedacht.

Onder: Onze vorige kerst vierden we aan het zwembad van het fantastische Victoria Hotel in Chau Doc aan de Mekong rivier op de grens van Cambodja en Vietnam 

 

Onder: De voltallige bediening – met kerstpetjes – staat op het zwembad terras klaar om de gasten rond de pool, van de nodige drankjes te voorzien. Later was er nog een heerlijk kerstdiner in het restaurant.   

Navo aanval op Vaticaan ?

De Paus heeft zich nu twee keer kort achter elkaar negatief uitgelaten over het homohuwelijk. In zijn kersttoespraak meldde de Paus zelfs dat de wereldvrede er door in gevaar wordt gebracht.  Let wel: de wereldvrede wordt dus in gevaar gebracht door de liefde tussen twee mensen. “Homo’s manipuleren de rol die hun door God gegeven is”, zegt deze Paus letterlijk…. kan het nog gekker ? Je moet maar durven. Hij heeft overigens niets gemeld over de schrikbarende pedo praktijken van zijn eigen personeel in heel Europa en Zuid Amerika. Helaas worden zijn onzinnige discriminerende woorden door veel van zijn volgelingen serieus genomen. Wordt het daarom geen tijd dat we via Europesche kanalen deze ouwe seniele knar de mond snoeren? Moeten we niet tot een Navo aanval op het Vaticaan besluiten? Zo veel hoeft dat niet te kosten; volgens mij is èèn oude F16 genoeg voor zo’n actie…. 

Saboe Experience wint Beatles versus Dylan contest 2012 in Cafe Lennons op Volendamse Dijk

Samen met organisator Michel Veerman en Johan Tol – bekend van het Palingsound Magazine One Way Wind – en Beatles kenner Jaap Bond, zat ik afgelopen zondag 23 dec in de jury van de finale van de jaarlijkse Beatles Contest in Cafe Lennon’s op de Volendamse Dijk. De deelnemende bands bestreden elkaar met vertolkingen van een aantal bekende Beatles en Bob Dylan songs. Uit de voorronden waren 3 Volendamse bands doorgedrongen tot de finale. Er werd door alle finalisten goed gemusiceerd; het niveau was opvallend hoog. Was “Bolistic Smoke” vooral vocaal sterk en “Dandelion” technische perfect; Saboe Experience vormde een hecht muzikaal collectief waarbij het geheel meer was dan de som der delen. Dit werd uiteindelijk de terechte winnaar in het gezellige en mudvolle Volendamse Cafe Lennon’s. Saboe klonk strak, prettig en zeer gevarieerd, en door het enthousiasme van de band sprong er duidelijk een vonk over naar het publiek. Daarbij had men door de keuze van “Michelle” v/d  Beatles, niet voor de makkelijkste muzikale weg gekozen. Tijdens het gezellige Rainy Day Women van Dylan door Saboe ging de zaal plat.   
Onder: De Volendamse band Saboe Experience werd winnaar van de 2012 editie van Lennon’s Beatles Contest 2012

Goud van Oud

Onder: In verband met promotieactiviteiten rond de Rock and R’all Stars band werd ik verzocht enige vergeelde kiekjes uit het BZN R&R tijdperk naar het management hiervan op te sturen. Onderstaand plaatje is er eentje van. Ik schat dat deze foto 38 jaar oud is, uit 1974, toen ik nog 26 jaar oud was, met vlnr: Thomas Tol, Cees Tol, Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp. Wat zien we er gevaarlijk uit zeg…. dat er toen nog ooit douane beambten op Schiphol ons door lieten is een wonder !!  

Onder: Tja, en dan ben je toch even in het archief…… eentje uit de gouden BZN tijd, tijdens een opname voor een TV programma. Geheel links nog Dirk van der Horst. Wat denk ik nog vaak aan Dirk terug, wat een mooie tijd, en wat een prachtkerel was dat. 

Onder: Tijdens de jarenlange reeks TV programma’s “BZN Ontmoet” met gasten, deze keer Andre Hazes in 2000 op de plaat met het BZN zangblok, zoals wij Jan en Carola noemden

Onder: Het BZN zangblok op een auto; wie die man links is weet ik niet….

Onder: Foto uit april 1997 toen we met JJJ productions (Jan, Jan en Jack) de eerste gouden en platina CD’s en platen met Jan Smit scoorden, hier voor de 1ste single en 1ste CD “Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen”. We hebben van 1997 tot 2002 in totaal 10 CD’s met Jan Smit gemaakt; 5 Nederlandstalige en 5 Duitstalige CD’s  Er zou tot 2002 nog veel goud en platina voor Jan Smit CD’s uit binnen en buitenland voor ons volgen. Jan Jack en ik kregen er zelfs een BUMA STEMRA Export prijs voor. Deze foto is overigens bij Jack thuis gemaakt.

Geef een antwoord