Luchtfoto’s Volendam. Opera avonden kees Kos van start en crisis.

De lucht weer in

Gelukkig kon ik afgelopen week weer ’s de lucht in, na zo’n tijdje aan de grond – lijnvluchten tellen niet mee – word ik als met een magneet naar Lelystad getrokken; er stond deze keer een vlieglesje op het programma, en het weer was perfect voor luchtfoto’s, en daar heb ik uiteraard gebruik van gemaakt zoals hieronder te zien is….

Onder: Een luchtfoto van de Volendamse haven van afgelopen week. Door het heldere weer is het een mooie gedetailleerde foto geworden, een genoegen om op volle grootte te bekijken. Het lijkt wel of de lente al weer in de lucht hangt…….  

Onder: Bij het Marinapark Volendam zag ik deze bootjes nog in de winterstalling

Onder: Voor de Volendammers een foto- update van de renovatie bouw van de St Nicolaashof ,waar onze bejaarden wonen.

Onder: Er bereiken mij veel verzoeken van toekomstige bewoners van de Volendamse nieuwbouwwijk Broeckgouw om bouwfoto updates, dus heb ik die afgelopen week ook maar gemaakt

Opera avonden Kees Kos weer gestart

Afgelopen dinsdagavond startte de reeks opera- avonden in de Petrus school o.l.v Kees Kos wederom. Deze editie staat de dit jaar 200 jaar geleden geboren componist Verdi in de schijnwerpers; met daarbij afgelopen dinsdagavond een grote rol voor de Italiaanse tenor Franco Corelli. Het was weer echt genieten geblazen. Na een brand in de Petrusschool school een tijdje geleden, was er in de aula als gevolg van rookschade een nieuw plafond aangebracht. Dat verandert de akoestiek natuurlijk. Het was grappig om te zien hoe perfectionist Kees zich daar zorgen over maakte, vooral toen iemand riep dat hij hem minder goed kon verstaan. De muziek kan je gewoon wat harder zetten, maar ik denk dat we Kees –  als ie dat nodig vindt – al snel met een microfoon bezig zullen zien. Dat mag de pret niet drukken; het is een genoegen om Kees over zijn hobby ” opera ” te horen praten. Bijna net zo mooi als de opera zelf. Jammer genoeg kan ik er de volgende week niet bij zijn; er is die avond een repetitie van de R&R Stars in de Wisseloord Studio’s  i.v.m en perspresentatie de volgende dag.

Onder: De aankondiging voor de nieuwe serie opera avonden zoals door Kees gepubliceerd in Volendam.


Crisis

We worden nog steeds dagelijks door de nieuwsmedia bestookt met allerlei negatieve en nare crisis verhalen. De economie krimpt of staat in elk geval stil. Veel van de deze problemen – niet alle – ontstaan door gebrek aan vertrouwen, waardoor bij de consument de hand op de knip gaat. De ongekende stroom van  doemscenario’s die dagelijks over ons uit gestort wordt, werkt hierbij m.i als een “self fulfilling prophecy” Als er al geen crisis zou zijn, wordt deze ons wel aangepraat. Het wordt tijd dat de media de zon eens wat vaker laten schijnen, daar wordt niemand beroerder van. Helemaal irritant en genant is de wijze waarop politici de huidige crisis misbruiken om er beter van te worden. Met het grootste gemak wijt men de economische problemen op de arbeidsmarkt, de huizenmarkt en in de bouwsector aan de tegenpartij, daarbij de valse indruk wekkend dat met hun politieke inzichten de oplossing voor de hand ligt. Goedkoop populisme, volksverlakkerij noem ik dat.

Het BBP – Binnenlands Bruto Product – is een internationaal geaccepteerde parameter om de stand van de economie in een land te duiden. Het is de waarde van de totale hoeveelheid in een jaar,  in een land geproduceerde goederen en diensten in geld uitgedrukt.  
Op RTL 7 waren een aantal top economen aan de hand van onderstaande grafiekje vanmiddag van mening dat Nederland voor wat betreft het BBP aan de leiband van de andere eurolanden loopt, en dat geen enkele politieke partij met geen enkel programma daar zo maar even verandering of verbetering in aan kan brengen.

Onder: Het grafiekje spreekt voor zich; onze politieke partijen claimen ten onrechte allemaal dat hun partij de oplossing voor de economische malaise in handen heeft.       

Geef een reactie