Van Bangkok naar Yangon

Van Bangkok naar Yangon, “de – nieuwe – parel van de Orient”, in het land van de “Golden Temples”

Echt nieuw kunnen we deze parel niet noemen, daar is de stad te verpauperd voor, maar omdat hier de tijd 50 jaar heeft stilgestaan tijdens de verschillende militaire regimes is de authentieke Orientaalse sfeer in deze stad gebleven, en heeft ze de titel “parel” van Bangkok – dat steeds meer westers wordt – , over genomen. Bij het echte “Orientaalse”, hoort ook een gevoel van isolement, dat ons enigszins bekruipt doordat onze telefoons hier niet meer werken, ook niet in de hotels, en internet verbindingen zeer schaars zijn.

Onder: Een kwartier voor de landing tijdens deze 1,5 uur durende vlucht van Bangkok naar Yangon, zagen we vanuit het vliegtuig de eerste gouden pagodes al, in het door wijdse en uitgestrekte rijstvelden gekenmerkte landschap. 

Onder: We bezoeken meteen een Tee House, er is weinig koloniaals meer over in dit muffe en drukke lokaal, waar veel te jonge kinderen – jongens – aan het werk zijn. Ze mogen niet gefotografeerd worden , maar onze groep trekt zich daar niet veel van aan

Onder: S’ middags bezochten we meteen een van de absolute highlights van Myanmar, de Shwedagon Pagode in Yangon, waar we de zonsondergang zullen maken.

Onder: Het is niet een tempel maar een heel groot complex van allerlei gouden tempels, met de grote gouden stupa in het midden. Onze gids Linn maakte deze foto vlnr: Ria, Wim Mary Tanja Marco en jan

Onder: Je komt hier ogen tekort, en weet echt niet wat je ziet. Zo’n patserig tempelgeweld hebben we nog nooit eerder aanschouwd

Onder:  Het is een en al goud wat hier blinkt

Onder: Het duurt uren voordat men het gehele tempelcomplex doorlopen heeft; tijdens deze rondgang zagen we deze reuzen “stofzuiger”

Onder: En dan, de zon begint onder de horizon te verdwijnen, is het tijd voor de foto van de Gouden Stupa; het middelpunt van dit gouden tempel circus, waar we al uren omheen liepen.

Onder: