Op vakantie naar Oostenrijk

Normaal gesproken gaan we niet op vakantie maar “op reis”. Maar een weekje “Der Larchenhof” ons favoriete hotel in het Oostenrijkse Tirol is voor ons pas écht vakantie.

Om er weer even uit te zijn, weg van de lockdownregeltjes regels en de antiracisme & antidiscriminatie psychose zijn we er weer naar toe gereden. In Duitsland werd ik bij het afrekenen in het tankstation om het “Maske” gevraagd maar dat had ik niet. Ik mocht toch betalen gelukkig. 

De doorzichtige gezichtsmaskers bij het bedienend personeel van het hotel zijn de enige vrijheidsbeperkende maatregelen die wij gezien hebben in Oostenrijk, en die zijn nu ook weer weg.. we namen die kapjes overigens graag op de koop toe…
Fietsen in de omgeving van Kössen
Tja, wat moet je hier nou nog van zeggen…alles klopt hier. Een werkzaam en buitengewoon gedisciplineerd volk. Nergens een peukje op de grond, geen papiertje, alles is keurig op de tis. Ik zeg wel eens gekscherend: zet 100 Oostenrijkers ergens in de jungle van Zuid Amerika neer en binnen twee jaar hebben ze er ter plekke een bloeiende stad gebouwd
Even pauze voor de foto
Dit is de Hintersteinersee, we hebben de wandeling van 3 uur lang om dit adembenemend mooie meer gemaakt
Dit tafereel deed ons denken aan Spirit Island in Canada
Ook dit is zo’n typisch Canadees tafereeltje
Hintersteinersee
Foto gemaakt door Mary
Het water is hier zo helder dat de vissen er met de hand worden uitgehgaald
Een Alpaca met zware kippen
De man was kennelijk zijn vrouw aan het masseren , daar heb ik toch maar even een plaatje van gemaakt
De pauwen lopen los rond bij de Hintersteinersee

De “Halve Maen” wordt gemist

We missen de “Halve Maen” nu al, het is een akelige lege plek daar naast het Volendamse havengat, nu het prachtige schip tijdelijk in Rotterdam ligt… maar hij komt binnenkort terug, gelukkig !  

We gaan 3 keer met 3 van onze 9 kleinkinderen uit eten op de Volendamse dijk. Gisteravond was de eerste editie met de oudste drie kids vlnr: Kees Tuijp Mary Sophie Tuijp Jan Tuijp Sr. Jan Tuijp Jr. We zijn echte geluksvogels