Lijstduwer

Vandaag staat in het Noordhollands Dagblad het volgende stukje over de ontwikkelingen op het politieke front: DIJK: Er wordt met veel belangstelling uitgekeken naar, het programma, met, name op het punt van de auto- en busvrije Dijk (Noordeinde) waarvoor Recht door Zee zich sterk heeft gemaakt. Verondersteld wordt dat de partij niet in het bootje wilde stappen zonder op dit punt een punt te hebben gescoord. (……)  “Het eerste signaal dat de onderhandelingen succes hebben gehad, kwam van Jan Tuijp (BZN). Tuijp was met de verkiezingen lijstduwer bij Recht door Zee, en is als zodanig blijkbaar, goed geïnformeerd.(…..)  E.e.a waarschijnlijk naar aankleiding van mijn bijdrage over dit onderwerp aan dit journaal van gisteren. Dat ik goed geinformeerd ben is juist, maar lijsttrekker van Recht door Zee ben ik allerminst. De journalist verwart mij hier met Jan Keizer van BZN. Jan Keizer had zijn politieke “coming out” zo’n 5  jaar geleden. Met een groep geestverwanten probeerde hij zich aan te sluiten bij de plaatselijke VVD om een gezamenlijk front te vormen tegen het toen zwaar in discrediet geraakte VD80. Toen de VVD niet welgevallig bleek voor de Volendamse toenadering besloten Jan en zijn politieke maten een nieuwe partij op te richten. Jan nam plaats in het oprichtingspresidium van partij Recht door Zee. Daarom was Jan Keizer bij de laatste verkiezinge lijstduwer van RdZ, dat het overigens heel goed heeft gedaan.

Gisteren na een paar dagen ploeteren de tekst “Jouw dag” voor de nieuwe Tamara CD afgeleverd. Vandaag weer verder met tekstschrijven.Ook staat vanavond  Venray op het BZN programma, het gaat regenen en het is vrijdag. Dan zijn de (file) rapen gaar. Moet me nu dus tussen alle werkzaamheden door ook al geestelijk voorbereiden op 4 uur file vanmiddag.We gaan derhalve eerder weg dan gepland. Eerst nog even wat klusjes in ons nieuwbouwhuis op de Calkoengracht in Volendam. Vanmiddag nog een theorieles navigatie geven aan leerling, en dan de wagen in. Als ik instap slaapt de helft van de band al, en ik kom snel achter ze aan, dromenland in. 

Geef een reactie