Skiathos

We beleefden twee mooie dagen op het eiland Skiathos. Het is een klein maar heel gezellig oord voor zonzoekers en levensgenieters. De tocht vanuit Volos met de ferry, waarop ook onze auto, duurde 2,5 uur en ondanks het vroege uur van vertrek was het al heel warm op dek. Het in en uitrijden van de auto´s op de boot is een ietwat paniekerige bedoening, vooral vanwege het door elkaar heen geschreeuw van het begeleidende bootpersoneel. Wij en andere buitenlanders verstaan niets van hun Griekse commando´s, en volgen die dus ook niet op, hetgeen alleen harder schreeuwen tot gevolg heeft. Daarbij komt nog dat alle Grieken tegelijk de boot op en af willen, dat maakt de zaak nog ingewikkelder maar ook wel weer vermakelijk. Wij hebben er smakelijk om gelachen!

Het was om 8 uur in de morgen al bloedheet aan boord van de ferryboot naar Skiathos.

Het Kasandra Bay Hotel in Skiathos, waar wij twee dagen verbleven 

In Skiathos verbleven we in het hierboven afgebeelde Kasandra Bay Hotel, een oase van rust en comfort, met één minpuntje. Vanuit de zwembad bar werd continue Amerikaanse hiphop, dance en house op ons af ”geschoten”. Zaagmachineherrie in het voorportaal van het paradijs. Over milieuvervuiling gesproken, en dat nog wel in een onlangs tot 5 sterren gepromoveerd hotel. Voor de rest ontbrak het ons in dit schitterend gelegen hotel en op Skiathos aan niets. De komende dagen zal ik wat mooie plaatjes van Skiathos laten zien.

Grieken eten veel chokolade in alle vormen en maten, zoals links op de foto in een etalage te zien is, maar teveel ervan snoepen is niet goed voor de lijn, zie rechts

Geef een reactie