Parios

We reden gisteren naar  de zuidoostelijke kust van Pilion, waar we bij toeval weer een moeilijk bereikbaar niet op de kaart staand baaitje bij Liri ontdekten. Ongerept, schitterend gelegen, inclusief een kleine taverne, maar vooral rustig, er was bijna niemand. Oke , je moet er even naar zoeken; het kost wat moeite, maar dan ben je ook wel eregens. En dat terwijl in de reisgidsen die wij vóór deze reis onder ogen kregen , alleen maar mudvolle strandplaatsen aan de westkust zoals Kala Nera en Koropi etc. vermeld worden.

Een prive droombaaitje aan de zuidoostkust van Pilion

We waren nog maar net terug in ons hotel toen er een hevig onweer uitbrak. Dan praten we hier niet over een donderklapje links en rechts maar over het explosief losbarsten van de hel. Of de wereld verging. Laat in de avond, toen de “tornado” uitgeraasd was,  liepen we nog even door Portaria, waar de temperatuur tot 22 graden gezakt was, heerlijk!

In dit journaal heb ik al vaker mijn voorliefde voor Griekse muziek uitgesproken. Twee jaar geleden waren we zo gelukkig om op Karpathos de Griekse zanger en “Godenzoon” Dalares  te kunnen zien optreden. Het was een belevenis, fantastische live muziek en zang. Geen playbackende barbiepoppen met begeleiding op tape, maar échte zangers en zangeressen, begeleid door een virtuoos spelend compleet orkest. En dat dan ook nog eens tussen een menigte gepassioneerde en meezingende Grieken. Het kan niet mooier. Afgelopen week zagen we rijdend door Volos een aanplakbiljet met de kop van Parios, de andere Griekse godenzoon. We dachten meteen: het zal toch niet zo zijn dat …….  Van Parios hebben we net als van Dalares veel CD’s thuis, zijn kop herkenden we daarom meteen, maar omdat we de tekst op het billboard niet begrepen, maakte ik er een foto van en liet die aan de mensen van het hotel zien.

Het aanplakbiljet ergens in Volos zoals wij dat fotografeerden vanuit de auto

Wat we hoopten bleek waar . Parios treedt hier vanavond – maandagavond-  live op met zijn orkest in het stadion van Volos !!! Het stadion dat we nota bene vanuit ons hotel kunnen zien liggen. Het kan bijna geen toeval meer zijn; op onze laatste avond hier, zoals ook in Karpathos Dalaras optrad op de avond voor ons vertrek naar huis. Wat een afsluiting. Dat we het mee mogen maken!! Als er vanavond maar geen onweer losbarst, het is hier vandaag voor het eerst in de twee weken dat we hier zijn bewolkt. De onweerberichten voor vanavond zijn niet echt positief.     

Geef een antwoord