Verjaardag en Egmond aan zee

Het werd een hele sfeervolle bijeenkomst afgelopen zaterdag; na de receptie voor zakenrelaties vooral uit de vliegwereld, kwam een  kleine kring familieleden, vrienden en bekenden naar het Jozefgebouw om mijn 60ste verjaardag te vieren. Het werd gezellig tot in de kleine uurtjes. Een groot genoegen was het om schoondochter Tamara te zien en te horen optreden; zij zong de sterren van de hemel, wat een vakvrouw is dit, ik ben echt heel trots op haar. Zoon Vincent sprak mij op mooie wijze toe, en had daarbij een geestige voordracht waarin onder andere de zogenaamde “pettenshuffle” aan de orde kwam. Pet is de bijnaam voor onze familie; dit lijkt weinig verheven, edoch, zo legde Vincent uit: “er zijn spreekwoorden die er met respect over reppen”; zoals “het onder zijn pet hebben”” en “daar neem ik mijn petje voor af”  

De “pettenshuffle” ook wel de “pettengang” of “pettenloop” genoemd, is de in Volendam voor velen herkenbare karakteristieke loophouding van de familieleden van mijn vaders kant, maar ook van een aantal van mijn broers, zusters, neven en nichten. Onder het gewicht van een tamelijk grote herseninhoud, aldus Vincent, sjokken zij zich ietwat met het hoofd naar voren hangend, gekromde rug, en lichtelijk wijdbeens, in kleine eende-pasjes door het leven. Vincent kon een aantal van hen tot grote hilariteit van alle aanwezigen exact imiteren. Het was meer dan vermakelijk, deze zelfspot. 

Zondag’s waren we de gehele ochtend nog bezig om de kado’s op te halen en open te maken. Het leek hier wel pakjesavond! Het was wat dat betreft trouwens niet veel anders dan alle voorgaande jaren. Door het grote aantal E-mails, Smsjes maar vooral verjaardagskaarten uit het gehele land, kreeg ik het gevoel dat BZN nog nooit afscheid genomen heeft. 

Ook vandaag twee luchtfoto’s die ik inmiddels twee weken geleden nam boven Noordholland.

Foto’s onder: Het Noordhollandse Egmond aan zee vanuit de lucht  

Geef een antwoord