PC Crash en Renate die haar lied NIET zingt.

Gisteren kwamen er wat zakelijke hobbeltjes op ons pad. Een paar autoboxen die we al jarenlang verhuren kwamen leeg en konden gelijk weer verhuurd worden. Eerst moeten dan oude zaken worden afgewikkeld, en voor de nieuwe huurders contracten worden gemaakt. Dit soort klusjes doe ik op mijn PC . De Mac en mijn laptop gebruik ik in combinatie met een grote printer voor grafische toepassingen. Maar …door de eerste PC crash in mijn computerleven kon ik de afgelopen dagen de PC niet gebruiken. Wat een ellende geeft zoiets. Een paar beveiligingsupdates van Microsoft waren notabene de oorzaak. Het isnet als met een horloge, je mist het pas als het defect is. Computerfreaks raden mij aan te wachten op de updates van de updates, alvorens ze te installeren. Mijn zoon Kees moest er aan te pas komen om een nieuw besturingssysteem te installeren. Zelf heb ik nog even de drivers van de scanner en de printer die op de PC zijn aangesloten geïnstalleerd. Daar kan toch niets mis mee gaan zou je denken. Maar uiteraard doen ze het allebei nog steeds niet. Zoon Kees die straks kleinkind Nico  – we passen hier vanmorgen op Nico en Tim –  komt halen mag hier niet weg voordat ik weer kan printen. 

Gistermiddag werd ik gebeld door zangeres Renate uit Helmond, die samen met de band Alive, waar mijn neef Martijn in drumt, vanavond t.g.v de Volendamse kermis een aantal liedjes zou zingen in de feesttent op het Slobbeland. Gisteravond werd er gerepeteerd. Uiteraard ging ik er even heen en poseerde met haar en met Martijn -zoon van broer Arie- op de foto’s hieronder.

 

 Links op de foto hiernaast zangeres Renate, rechts drummer Martijn Tuijp , mijn neef. 

Martijn is een hele strakke drummer, hij staat als een blok beton zeggen we dan in het vak. De vette sound van Alive wordt voor een belangrijk deel door hem bepaald Toen ie nog heel klein was zag ik al dat er een drummer in hem school. Hij drumde met zijn vingers van alles mee, en improvisiseerde daarbij zelfs heel strak in de maat, hetgeen opvallend was voor zo’n klein jochie.  Van mezelf heb ik ook altijd gedacht dat ik een betere drummer dan bassist zou zijn geworden, hoewel het sterk ontwikkelde rythmegevoel me bij het bassen ook goed van pas kwam. 

Hieronder: Renate tussen leden van “Alive”, rechts Wim Westendorp 

 

Tijdens de repetitie, we moesten heel lang wachten op de techniek-  moest er nog veel aan het geluid gedaan worden , maar ik genoot van de twee liedjes die Renate deed met haar begeleiders; het klonk als een klok allemaal. Wat een fantastische zangeres is die Renate, wat een fluwelen stem heeft die nachtegaal uit Helmond. Later belde ze mij op dat haar optreden door de uitbater Vincent niet goed genoeg werd bevonden. Ze mag nu vanmiddag een uur vóór de band begint nog maar één liedje zingen, maar ze heeft daar voor bedankt, om de eer aan zichzelf te houden. Gelijk heeft ze.

Nu ik toch even de muzikaliteit van onze familie aan de publiciteit prijsgeef wil ik niet nalaten hier mijn jongste broer Lowi te vermelden. Hij is metselaar van beroep, maar dat is volgens mij een historische vergissing van hem geweest, want hij is een top gelegenheidszanger die echt met geen enkel genre zit; en maakt daarbij een show die zo explosief is dat zijn – ook mijn – moeder er soms bang van wordt, en dat wil wat zeggen. Zijn specialiteit is Freddy Mercury van Queen. Lowie kan in “bijna” nuchtere staat op zeer realistische wijze de meest wilde act van Freddie imiteren; een act waar hij,-Freddie,- alleen maar toe in staat was als hij compleet stoned was. Hier en daar vind ik mijn broer zelfs nog iets origineler dan Freddie zelf. Het is dan ook altijd een voorrecht een live optreden van Lowie bij te wonen.

Links op de foto stel ik mijn zangbroer Lowie Tuijp aan jullie voor, gisteravond bij de tent. Het unieke van deze foto is de op de achtergrond met balken sjouwende uitbater van de tent, Lowie’s zwager Ron. Het is knap van de fotograaf dat ze juist dit moment uitkoos.   

Hieronder een foto die ik gisteravond laat maakte op de dijk, het is stil en verlaten tegenover cafe “de Dijk” men is nog bezig met de voorbereiding voor de naderende kermis. Nog geen 20 uur later zal het hier een heksenketel van jewelste zijn. Vanmiddag gaan we met kleinzoons Jan ,Kees en Tim naar de kermis. Ze zijn net als kleindochter Sophie helemaal bezeten van alle bontgekleurde spectaculaire attracties. Ze mogen er alleen nog niet in dus dat worden veel woeste ritten voor mij. Het is maar goed dat ik door het aerobatics vliegen goed getraind ben; ze zullen bappie Jan niet misselijk krijge

 Gisteravond was men op de dijk nog laat bezig met het optuigen van de speciaal voor de kermis gemaakte beunen links 

 

Geef een antwoord