Mooie kermis, en nu naar Chios

We hebben de Volendamse kermis weer overleefd, al is het wel een ferme slijtageslag geweest. Hoogepunt was de zondag, toen we open dag voor onze kids en hun vrienden en vriendinnen in onze Weinstrube hadden georganiseerd. Vanaf 13:00 uur tot 22:30 hadden we doorlopend zo’n 30 tot 40 zeer vrolijke gasten. De 10 mooie vriendinnen van Tamara waren in een buitengewoon komische outfit uitgedost. Grote hoge roze pruiken en opzwepende bonte glitterpakken maakten dat Jan en Alleman de ogen uitkeek. Er is behoorlijk wat bier getapt, een record voor onze Weinstube zelfs. We hebben twee keer een 50 litervat bij onze collega’s van cafe De Dijk moeten bijlenen. Zonen Vincent en Kees en hun vriend Martin, die dat klusje lopend moesten opknappen, hadden grote moeite met de 70 kilogram wegende bierfusten. Maar, zo vonden zij zelf ook: het was de moeite waard.

Vandaag was een zeer overhopig dagje. We vertrekken namelijk vannacht voor een 2 weken durende vakantie naar het Griekse eiland Chios, en er moesten nog de nodige klusjes worden opgeknapt, administratieve werkzaamheden afgerond, en afscheid van de kids en kleinkids genomen worden. Van Jack Tol – neef en ex-vliegleerling – hebben we vorige week een “Slingbox” kado gekregen. Daarmee kan je in de hele wereld op je Laptop de TV programma’s zien, die je thuis via je eigen satelietschotel binnen krijgt. Er moest daarvoor vandaag op de valreep natuurlijk nog even gauw een en ander worden afgesteld en de nodige software worden gedownload. het is nog niet helemaal gelukt tot nu toe. we gaan nu snel even wat slapen en dan lekker weer de zon in. Uiteraard houd ik jullie via een foto-reisverslag op de hoogte van onze Chiotische avonturen!

Geef een antwoord