Citytour, zonnen en het Revolving Restaurant

Tijdens de citytour die we gisteren maakten kwamen we o.a in het Dubai Museum. Een leerzaam bezoekje. Het blijkt dat de enorme ontwikkeling van Dubai zich in nog geen honderd jaar heeft voltrokken. Van Bedoeïenenkampement in 1930  tot summum van westerse luxe met een oriëntaalse saus in het jaar 2000.  De olie raakt op; en regeren is vooruitzien denken de slimme leiders, die nu massaal inzetten op toerisme, vooral voor de rijken! Maar niet alles is modern! Tijdens de tour werden door onze Arabische reisleider – die Duits sprak – leuke wetenswaardigheden verteld.  Op de Jameira Beach Rd passeerden we bijvoorbeeld de Ladies Club , een aan alle kanten ommuurd strand waar alléén vrouwen toegang hebben. Ik was benieuwd wat voor uitleg de man daar nou voor zou geven. En die kwam: “Een vrouw die slechts in bikini gehuld wil baden zonder dat vreemde mannen haar bekijken krijgt van ons een plekje waar dat kan, wij vinden dat vrouwen dat recht hebben” vertelde de man zonder in lachen uit te barsten of zelfs maar een spier te vertrekken! An me hoela zeg ! Daar “geleuv ik gene sikkepit van” zeg ik dan maar. Dat gaat namelijk regelrecht in tegen het natuurlijke instinct van elke vrouw. Die doet van alles om juist wél gezien te worden. De werkelijkheid is m.i veel eenvoudiger: Dit is een mannenwereld; mannen maken hier de dienst uit; en ze zijn gewoon zo jaloers dat ze andere  kerels nog niet eens een blik gunnen op één vierkante centimeter bloot lijf van hun vrouw! Thats it !

Onder: Dit is Dubai ten voeten uit. Bouwkranen , bouwputtten en wolkenkrabbers in aanbouw. Deze foto nam ik uit het geopende raam van de taxi

We hadden een rustig dagje; veel van de plaatsen waar we met de Citytour kwamen hadden we zelf al bezocht; de files zijn ondanks de zes,- en zevenbaans wegen moordend. We zaten in de namiddag nog een uurtje te zonnen en relaxen op het zonneterras van ons Hyatt hotel. En dat op 14 januari ; afzien manneeeeeee… zeiden we dan bij BZN.

Onder: Wandelen langs de Creek in een heerlijke temperatuur; wat zal die man het rechts warm hebben!

Onder: Het zeer luxe Hyatt Dubai hotel waarin wij deze dagen verblijven, gefotografeerd vanaf de rondvaartboot eergisteravond ; juist rechtsboven het Hyatt opschrift is het draaiende restaurant te zien waarin wij gisteravond dineerden.

Gisteravond dineerden we in het “Draaiende Restaurant” op de 25 ste verdieping van ons hotel. Wat een genoegen om het in feestverlichting badende Dubai van boven gezien heel langzaam om je heen te zien draaien, terwijl links en rechts de oriëntaalse kippetjes en Arabische lamsboutjes op tafel landen, en je daarbij van de lekkerste Italiaanse wijnen geniet. (Ik heb helaas geen lokale wijn kunnen ontdekken). Regen valt hier 3 a 4 dagen per jaar en onweer komt al helemaal niet voor, vertelde de ober ons, toen onder een donderend geweld de lichtstralen door de hemel schoten en langs ons hotel de grond in boorden, en de regen met bakken naar beneden viel. Ook dat mochten wij hier meemaken! Hopelijk schijnt morgen net als vandaag het zonnetje weer!

Onder: tijdens het diner van gisteravond zagen wij Dubai in deze sprookjesachtige sfeer voorbij draaien. 

Onder : Terwijl we zaten te dineren  kwamen deze Dohws op de Dubai Creek, waarop we eergisteravond zelf óók zaten, weer voorbij. Een sprookjesachtig gezicht!

Onder: Wederom een heerlijk buffet in het Revolving Restaurant ; als dat maar goed gaat!  We hebben juist het laatste jaar zoveel aan ons gewicht gedaan, en we hebben niet het gevooel dat we hier afvallen.Op de achtergrond is Dubai Town heel goed te zien! 

Onder: Zo maar één van de vele gerechten gisteravond. Een van de absolute geneugten van Dubai is het eten. Elke avond is voor ons weer een nieuw hoogtepunt op dit gebied. Super!!! We weten vaak niet welke gerechten we bestellen , maar vinden na enig proberen alles heel lekker! 

 

Geef een antwoord