Heritage House , boottocht en desert safari

En het was een warme zonnige dag eergisteren, toen we vanuit ons hotel een wandeling maakten naar de Heritage Village, een soort openluchtmuseum bij de Dubai Creek. De korte geschiedenis van Dubai was hier duidelijk letterlijk en figuurlijk uitgebeeld. Tijdens deze wandeling huurden we een klein bootje waarmee we de Creek op voeren. Heerlijk rustig in het zonnetje zittend genoten we van het drukke leven in het hart van Dubai aan de wal. Vanuit deze positie krijgt men ook een goed ideen van de ongekende expansie van deze stad, met haar buitenwoon modern vormgegeven bouwwerken. In de middag werden we opgehaald voor onze Desert Safari. Een tour in 4WD´s door de woestijn. We hadden eigenlijk niet meer dan een sullig toeristisch ritje door een zandvlakte verwacht; maar niets bleek minder waar! Met ware doodsverachting en grote snelheid raasden  we in een convooi van tien zware Toyota Landcruisers door een pittig heuvelachtige woestijn. Het was pompen of verzuipen; tijd om een fotootje te schieten was er niet je moest je de hele tijd met handen en voeten verschansen om niet tegen het dak aan te vliegen, daarbij steeds bang dat het hele met rolbeugels uitgeruste gevaarte zou omrollen. Onze nog onge chauffeur liet zien dat hij thuis ook zo’n karretje had. Dat kan hier makkelijk want de nieuwprijs van zo’n wagen – bij ons al gauw 80.000 euro -is slechts 30.000 euro in Dubai. Bovendien kost de brandstof hier slechts 22 eurocent per liter. De regering is zeer millieubewustm want de diesel is omdat dit het millieu zwaarder belast daarom duurder dan bezine.

We reden tiijdens de zonsondergang – prachtig – naar een tentenkamp midden in de woestijn, waar we van een BBQ en een buikdanseres genoten. Door de autenhieke lokatie, en de snel afnemende temperatuur onder een heldere hemel kregen we er niet een al te toeristisch gevoel bij. We hebben er echt van genoten.   

Onder: Gezeten op een door ons gehuurd klein bootje voeren we over de Dubai Creek en waren weer vol bewondering over de gedurfde futuristische bouwwerken die hier in no time de grond uit gestampt worden.

Onder: Op zo’n boot zie je nog eens wat voorbijkomen: Mohammed en zijn 3 bruiden doen eventjes de boodschappen

Onder: Op weg naar Desert safari kwamen we plotseling deze loslopende kamelen tegen 

Onder: Een van de weinige foto’s die ik kon maken door het ruit van de hotsende terreinwagen; soms vielen we bijna steil naar beneden een berg af.

Onder: Alle Arabieren verzamelen! Omdat toch af en toe een van de wagens zich vastreed werd in convooi gereden; met alle hens aan dek kon de 4WD dan weer losgetrokken worden

Onder: Voor de foto hesen we ons op het kameel; dit was eigenlijk nog linker dan de dodenmansrit die we gemaakt hadden

Onder: Het tentenkamp ergens midden in de woestijn zo’n 40 km noord van Dubai.

Onder: De exotisch mooie buikdanseres leek wel een slangenmens; wat een vreemde houding rechts!

 

 

Geef een antwoord