Hongkong

We zijn inmiddels verplekt. Via een rustige 7 uur durende vlucht over India, Vietnam en Birma kwamen we zaterdag ochtend 6 uur lokale tijd aan in de Oriental City Hongkong. Een bezoek aan deze stad stond hoog op ons verlanglijstje; we hadden er veel over gelezen, maar waren er nog nooit. Voor het zover was maakten we vrijdagmorgen nog een wandeling door het oude gedeelte van Dubai. Het was opvallend rustig met auto´s etc. Ineens begonnen overal elektronisch versterkte mekkergeluiden uit moskeeën te blèren en gingen bijna alle mannen op straat door de knieën. Een vreemd gezicht; al die mannen – ook jongens – lopend met “bidmatjes” en geknield op stoepen en de openbare straten. Terwijl vele anderen – waaronder wij – daar dwars doorheen liepen.  Het hield om één uur plotseling allemaal op! Kennelijk iets met het moslimgeloof. Als katholieken zijn we echter wel bijzondere rituelen gewend. Overigens is het in Dubai weekend op vrijdag en zaterdag; op zondag gaat iedereen weer aan het werk!

Onder: Deze foto maakte ik afgelopen vrijdagmiddag half één in Dubai, alle mannen gingen plotseling overal op straat door de knieën op hun bidmatje

We maakten ons op voor ons vertrek. Dubai was een belevenis. Een booming city vol van vermaak; een luxe manier van leven. Wat ons vooral opviel was de voortvarendheid waarmee hier spraakmakende en voor het landschap ingrijpende bouw projecten worden bedacht en uitgevoerd; zo wordt het ene na het andere mega eiland voor de kust opgespoten en bebouwd; in ons parlementair democratische polderbestel zou dit absoluut onmogelijk zijn. Ook waren we verrast door de enorme vriendelijkheid van de mensen; je wordt er compleet in de watten gelegd; en niet op een naar ons gevoel geveinsde Amerikaanse manier.

Onder: Nét na de take off maakte ik door het heldere vliegtuigruit deze foto van Dubai by night. De monding van de Dubai Creek waar we met de Dhow in voeren, is op de foto heel goed te zien.

Dubai is overwegend schoon en netjes; en veilig zonder vandalisme en criminaliteit, waarschijnlijk omdat dát er namelijk nog steeds gestraft wordt. Je wordt er niet bestolen door taxichauffeurs – ze hebben een meter die klopt – en ze kosten bijna niets, en als toerist word je niet belaagd door verkopers met allerlei louche rotzooi. Kortom Dubai mag van ons blijven al zou ik onze Griekse eilanden vakantie er niet voor in willen ruilen.

HONGKONG

Het is hier in Hongkong 7 uur later dan bij jullie zak maar zegge. Net bekomen van het enerverende Dubai werden we gistermiddag en avond opnieuw verbijsterd door de verpletterende aanblik van deze Metropool vergelijkbaar met New York. We voeren op de Victoria Harbour op een Cocktail Cruise en waren beduusd van de waanzinnige Skyline van Hong Kong Island. Wat een stad, wat een mensenmassa, en wat wat voelden we ons klein toen we daarna in het sprookjesachtig verlichte Hong Kong Island reden; een nog luxer en extremere uitvoering van het New Yorkse Manhattan. Maar vergis je niet; Hongkong is business, pure business. Mensen zijn “moneymaking”, zijn op weg en hebben haast

Onder: Het eerste wat we van Hongkong zagen toen we ons hotel uitliepen; een krioelende mensenmassa en verkeersopstoppingen  onder reclameborden

 

Onder: We verblijven hier in een hotel midden in Kowloon; het winkelparadijs van Hongkong met “De Golden Mile” waar het allemaal te doen is, waar dé shops van Hongkong gesitueerd zijn. Op nog geen honderd meter hier vandaan is het mooi aangelegde Kowloon Park; waar het rustig toeven is zo vlakbij die heksenketel. Hier vond ik deze twee charmante Hongkongerinnetjes bereid even voor mijn camera te poseren

 

Onder Vanaf een Cocktailboot die rondvoer op de Victoria Harbour tussen Kowloon en Hongkong Island – een paradijselijke plek voor fotografen- maakte ik gisteravond onderstaand plaatje van een deel van de skyline van Hongkong Island; Later op de avond genoten we van een diner op het beroemde Jumbo drijvende restaurant; of liever gezegd paleis. 

Geef een antwoord