Ithaki en Kefalonia en Zakinthos

Onder: We zijn  samen met onze vrienden inmiddels op het Griekse eiland Ithaka waar in het dorpje Stavros op Thaka Odyseus is geboren. Bij zijn standbeeld  maakten we deze groepsfoto met links Dick en Wil Toles  en in het midden Lou Stroek en zijn Gre.

 Onder: Met onze kleine cruiseboot meerden we gistermiddag af in Vathi op Ithaka, een prachtig en pittoresk visssershaventje met vele terrasjes en taverna’s. Rechts in de haven is onze witte cruiseboot te zien. Deze foto maakte ik vanuit de bus op weg naar het dorpje Kioni op Ithaka

Onder: Het haventje van Vathi, gezien vanaf onze cruiseboot.

Onder: Tijdens het varen van het ene naar het andere  eiland is er voldoende tijd om te zwemmen en op het dichtsbijzijnde strand een BBQ lunch te gebruiken. De diverse hostesses van het schip zorgen ook op het strand voor de nodige natjes en droogjes.Dit is toch wel een hele bijzondere luxe, waarde vrienden. Zo krijg je je worstje niet vaak!

Onder: een van onze vrienden – Lou Stroek –  foto rechtsonder met camera in de aanslag,  heeft een interessante edoch bijna bizarre hobby; Kunstfotografie ! Hij fotografeert van alles, maar  vooral het onverwachte, zoals op straat gegooide bananenschillen, vuilnisemmers etc, maar ook ondertafeltafereeltjes. Hierbij zorgt hij altijd dat mogelijk zichtbare edele delen buiten schot blijven. Hieronder een “speciaaltje” welke hij in mijn bijzijn maakte. Aan niets is te merken dat hij “aan het werk” is; alleen zijn grote handen en het kleine cameraatje zijn onder tafel. “Des te verassender is het resultaat”, zegt Lou enthousiast.

Onder: Tijdens het zonnebaden op een strandje werd onze kunstfotograaf Lou flink gestoken door een horzel. Een heel pijnlijke affaire. Er moest een toevallig meereizende arts uit Haarlem  aan te pas komen om het gevaarlijk gif uit zijn billen te zuigen. Het kan niet altijd meezitten.

 

Onder: Na het uitzuigincident op het strand reden we naar Kioni waar ik onderstaande foto van maakte net voor we er arriveerden. In Kioni heeft de tijd stil gestaan lijkt het wel.

Onder: In Laganas op het eiland Zakinthos liepen we op het strand deze overjarige hippies tegen het lijf. Ze doen mij denken aan de leden van de begeleidingsband van Demis Rousos, die ik zo’n 40 jaar geleden wel eens in TV studio’s tegenkwam. Op het gebied van haardracht lopen ze hier in Griekenland wel een paar jaar achter. 

Geef een reactie