Onverwachts, plotseling naar huis !

Onverwacht, plotseling naar huis

De 86 jarige moeder van Mary is in zorgelijke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Purmerend. Dit was voor ons aanleiding om te besluiten onze reis door Australië, 5 weken vóór gepland, af te breken, en met de eerst mogelijke vlucht naar huis te vliegen. We bevinden ons momenteel op de luchthaven van Sydney, waar ik dit bericht schrijf. Rest nog, een paar van de foto’s van de laatste dagen, die ik al in het CMS systeem van de website had ge-upload te publiceren.   

Onder: Surfers Paradise aan The Gold Coast, gemaakt vanuit de voorruit van onze campervan toen we binnenreden.

Onder: De meeste mensen kennen Australië van de oostkust, van de zon, zee, surfen en strand. Vandaar dat onderstaande plaatjes, niet mogen ontbreken. Daarvoor waren we aan de Sunshine Coast en de Gold Coast. De échte surfers, die op een golf mee proberen te liften. Een fascinerend schouwspel; pure krachtpatserij.Onder: Hiervoor hoef je niet zo sterk te zijn. Wel mooi, natuurlijk !

Onder: Daar gaat ie weer, we konden er geen genoeg van krijgen.Onder: The Hill op Burleigh Heads. Deze zwemmers proberen de aanrollende grote golven te breken 

Onder: Het prachtige strand bij het mondaine Surfers Paradise aan de Gold coast

Onder: Het gaat ver met de gratis openbare voorzieningen in Australië, dat meldde ik al een paar keer. Hier zelfs pro deo kokend water voor een kopje instant koffie aan de boulevard in Burleigh Heads. Achter een hekje buiten bereik van kinderen. Het kan niet op.Onder: Een karakteristiek Australisch tafereeltje. De Burleigh Nippers, “Live Savers” in opleiding. Ze doen ook aan wedstrijden, en moeten daarbij met een surfboard het water in en daarop peddelend om een boei heen.Onder: Zwemmen en hardlopen hoort daar natuurlijk ook bij, maar wel in stijl: van het strand de zee in.Onder: The Nippers op hun boards bezig met hun wedstrijd.

Onder: Surfers Paradise aan de Gold Coast, de overtreffende trap van Benidorm, met hier en daar een beetje allure van Dubai en Las Vegas, maar……… je kan je er wel vermaken – tot half 10 s ‘avonds – zoals overal in Australie.

Onder: Hier Surfers Paradise gezien vanuit het leuke plaatsje Burleigh Heads met de Nippers op de voorgrond.

Onder: Surfers Paradise by Night

Onder: Huntervalley, het schitterende wijngebied ten Noordwesten van Sydney, waar we met onze campervan langs alle wijn-estates reden.

Onder: De Australische wijnboeren boeren goed zo te zien.

Geef een antwoord