Afscheid winter, afzwemmen Tim, feestje, BZN foto’s en Australie

Afscheid van de winter

Onder: De molen aan de Zeddeweg, net buiten Volendam aan het eind van een prachtige lentedag. Het lente zonnetje zakt na een zwoele dag rustig achter de horizon.

Het mooie weer van de laatste dagen, leek de voorbode van de naderende zomer. De terrasjes bij ons op de dijk zaten het afgelopen weekend barstensvol met binnen,- en buitenlandse toeristen, maar ook vele dorpsgenoten zochten er een gezellig plekje in de zon. Dat werd nog eens aangedikt door de derde “Amuse tour die zondag j.l bij ons op de dijk en het Marina park plaatsvond. Een drukbezochte tocht langs plaatselijke kroegen en restaurants. Dit jaar waren wij er helaas niet bij. Onze ” amuse groep” was grotendeels op vakantie; en het was ons ontgaan. Maar we genoten desalniettemin volop van de zomerse sfeer op de Volendamse dijk. Als saluut aan Koning Winter plaats ik hier deze ” Anton Pieck- achtige” creaties van zijn hand. De gezellige Volendamse haven in winter tooi.     

Onder: Ter gelegenheid van het afscheid van de winter 2010/2011, – die wij maar gedeeltelijk hebben meegemaakt door onze Australie reis – , deze al zeg ik het zelf “fraaie” foto van de Volendamse haven zoals je hem niet vaak zal zien. Vanuit een uniek standpunt en dan ook nog eens bevroren en besneeuwd ! Waar hier in de restaurants op de dijk nog winterkost bij de open haard werd opgediend zaten het afgelopen weekend de buiten-terrasjes weer overvol.

Onder: De noordflank van de Volendamse haven op 26 jan 2010; nog voor de brand in een pand op de weg naar de haven pier 

Reünie

Vorige week werd door een aantal van mijn oud klasgenoten van de 6de klas van Jozefschool A van meester Mol uit 1960 een reunie georganiseerd. Het was bere-gezellig en ik had niet verwacht het zo leuk te vinden, het zijn immers over het algemeen allemaal personen, – een enkele uitzondering daargelaten -, personen die ik in Volendam nog wel eens tegenkom of zie. Maar elkaar spreken is er dan eigenlijk bijna nooit bij. En dat kon nu volop. Een van de mede-organisatoren Jan Hoekstra  (ex ABN BANK) vertelde in zijn inleidende gesprek dat het 51 jaar geleden – 1960 –  is, dat deze groep voor het laatst bij elkaar was. Dat is toch wel wat. Ook bleken 4 van de klasgenoten overleden te zijn. Het gesprek van de avond voor alle ongeveer 62 jarigen was natuurlijk het wél of niet gepensioneerd zijn. En dat bleek nogal gevarieerd, hoewel toch de meesten niet meer werkten. Maar ook kwamen links en rechts leuke anekdotes voorbij. Zo herinnerde Teun Tol (Sikkes) zich nog,destijds met mij postzegels aan de deuren verkocht te hebben, en dat ik bij een bepaald adres niet aan durfde bellen, omdat daar een kat voor de deur lag! Het gekke van dit verhaal is natuurlijk dat hij dat na 51 jaar nog weet. Als de zaal niet had moeten sluiten hadden we er nu nog gezeten. Ons plaatselijk Nivo blad maakte er foto’s van !  

Op de bovenste foto in zwart wit de 6de klas van de Jozefschool A in 1960. De foto daaraan vast in kleur is van de reünie van vorige week, een groot deel van de klas 51 jaar later.

Om te zien hoe zeer de tand des tijds bij de
reünie gangers heeft toegeslagen, moet een foto verder door gescrold worden, daarin heb ik pijltjes getrokken van de kin van een persoon in 1960 naar het hoofd van deze persoon in 2011 

Onder: Speciaal voor de Volendamse lezers van dit journaal. Op de bovenste foto van links naar rechts en van boven naar beneden: Abe Goot , Albert Koopman, Jan Pe, Teun Sikkes, Jan vd Knoest, Dick van de Jozuf, Heintje Koning, Cees Tol (BZN), Gerrit v Pooi, Dick vd Slinger, Hein Koning, Kesie Tol (Kleintje Pils), Snuif (overleden), Albert vd Slinger, Kapelaan vd Velden, Koos Karregat,  Meester Mol, Coen Wulterkunst (overleden), Jan Plat, Wim Steijn, Gerrit vd Slinger, Jan Kras, Hans Kes, (vd bowling), Siem Puleka, Freek Schokker, Dick Bond (pakhuis), linksonder mijn persoon, Jaap Schoen (overleden), Harmen Poessie (zanger Left Side), Ton Basseleur, Cor klepper (de Snip vd Jozef), Sijmen Bakkertje ( vd slager) Jantje Kroon (zanger/gitarist) Jan Hoekstra (vd ABN) Piet Zwarthoed, Siem Basseleur, Bruin Zwarthoed, Piet Mol. Probeer eerst maar eens de koppen uit 1960 te matchen met die van nu; als dat niet lukt kan je door scrollen.

Onder: Hier dezelfde foto met pijltjes van de kin van een persoon in 1960 naar het hoofd van dezelfde persoon op de reünie foto

Zwemdiploma voor kleinzoon Tim

Afgelopen zaterdagmiddag mocht onze kleinzoon Tim van Sander en Tamara afzwemmen voor zijn A diploma.

Onder: Tim in het midden tussen zijn broers de tweeling Jan en Kees in zwembad “De Waterdam” afgelopen weekend juist voor hij het water inging om af te zwemmen voor zijn A diploma.   

Onder: Het was de middag van Tim, en hij genoot zoals te zien zichtbaar van alle aandacht, die vaak naar zijn tweelingbroers gaat.

Onder:Op de publieke tribune: vlnr: neefje Steijn, Tamara’s zus Christien, Tamara’s vader Kees Steijn, Tamara’s moeder Grietje van de Prop, Mary, Tamara.

Onder: Tim aan het werk, en uiteindelijk heel trots met het eerste diploma van z’n leven : zwemdiploma A

Onder: Even samen met z’n afzwem klasje op de foto.

In de Weinstube

Onder: Afgelopen zondagavond vierden we een klein feestje met vrienden in de Weinstube onder ons huis. Het was heel gezellig zoals te zien is op de foto’s die ik van Wil Koning, een van de gasten, kreeg toegestuurd.

Uit het BZN Archief

Omdat de tweeling Jan en Kees, waarmee Mary en ik laatst een klein weekje naar de wintersport waren plotseling bepaalde BZN liedjes wel leuk bleken te vinden, had ik er een paar op een CD ‘tje gezet, dat we continue moesten draaien in de auto op weg naar de wintersport. Vooral ” It feels like flying” was de favoriet van de boys. Luisterend naar alle muziek die dan voorbijkomt denk je ook weer terug aan die fantastische tijd die we samen beleefd hebben. Elk liedje heeft zijn eigen verhaal; dat je dan weer opnieuw beleeft. Of in de studio tijdens de opnames, of op de set voor de TV clips die we er van maakten. Ik kijk er met een heel prettig gevoel op terug. Vandaar dat ik weer eens in het BZN archief dook.

Onder: Mon Amour “a capella” gezongen – dus zonder instrumenten – op 20 okt 2006 tijdens de final tour in Groningen

Onder: Dit was tijdens een concert in November 2005

Onder: De toch enigszins trieste sfeer tijdens de opname van “Goodbye, It’s The End of the Show”, op 17 feb 2007 in de studio van Arnold Muhren in Volendam. De cameraploeg van de reality soap, die ons overal volgde is er zo te zien ook aanwezig. 

Herinneringen aan Australie

Onder: Na onze 9000 km lange 4WD landcruiser tocht door West Australie van Darwin naar Perth, vlogen we van het zuidwestelijke Perth naar het centraal in Australie gelegen Alice Springs. Net voor de landing in Alice Springs hadden we een goed zicht op de MacDonnel ranges, een prachtig, maar heel ruig en moeilijk begaanbaar geaccidenteerd terrein. Zie rode pijl.

Onder: Voor de Ranges in beeld kwamen zagen we een voorloper van de beroemde Olga’s, vanuit de lucht zie dat het eigenlijk door de grond opgedrukte rimpels zijn in het landschap, maar door het gebied heen rijdend – wat we later deden – ervaar je deze rimpels als een compleet berggebied.

Onder: De Western MacDonnel Ranges. Via de Mereeni Loop hadden we door dit gebied willen trekken van Kings Canyon naar Alice Springs, maar we stonden plotseling voor onder water gelopen modder wegen, waardoor we rechtsomkeert moesten maken.

Onder: Hier een van de vele – op de foto nog drooggevallen – beekjes door de Western MacDonnel Ranges. Een paar dagen na deze foto waren dit woest stromende rivieren en moesten we helaas terugkeren. Graag zouden we dit opnieuw doen als we er a.s november weer naar toe gaan. Helaas komen we dan niet meer in The Red Centre van Australie, maar starten we dan voor het afmaken van onze afgebroken reis in Sydney om via The Blue Mountains, Canberra, Melbourne en Adelaide naar Tasmanie te gaan.  

Kernernergie of niet (3)

In het kader van de discussie over wel of niet kernenergie, waaraan ik al twee bijdragen heb gewijd op dit journaal, wil ik jullie deze column uit de Telegraaf van vandaag niet onthouden. Ik heb er smakelijk om moeten lachen. 

Geef een reactie