Xcaret in Mexico , en weer thuis…

De laatste dagen in Playa Del Carmen konden we heerlijk uitrusten van onze fantastische maar vermoeiende Maya-reis, en de rondreizen die we met een huurauto maakten door Cuba en  Jamaica. We zijn inmiddels alweer een paar dagen “back home”, waar we bij aankomst op Schiphol in de kou, regen en wind, meteen een koud nat pak opliepen.

Toen we van huis vertrokken was alles daar volkomen in orde. Maar bij thuiskomst  deed de wasmachine het niet meer, hadden we geen beschikking meer over internet, en was de vaste telefoonverbinding uitgevallen. En toen ik – vanwege de regen – de auto in wilde stappen voor boodschappen, bleken de batterijtjes in mijn autosleutels leeg te zijn. Pech. Maar … we hebben de kids en kleinkids weer gezien en geknuffeld , en dat maakt een hoop goed. De installateurs zijn de deur weer uit en alles werkt weer.

Met enige weemoed denken we terug aan het mooie klimaat in de landen waar we de afgelopen weken waren. Op deze foto het strand voor ons hotel in Playa del Carmen, waar we elke dag een strandwandeling op maakten; op of aan het strand liggen,- al dan niet op een stoel of luchtbed- is niets voor ons; ook bij de main-pool, tussen al de Amerikanen voelen wij ons niet zo… wij zoeken liever een rustig plekje in de schaduw op het hotelcomplex om te relaxen. En daar is het warm genoeg want het was hier elke dag rond de 30 graden. En af en toe springen we dan even in het zwembad.

Hier nog de laatste foto’s van deze reis…….

Xcaret Park 

Een absolute must als je in Playa del Carmen of Cancun bent is een bezoek aan Xcaret Park

Xcaret Park  is een 81 hectare groot Eco thema park, dat 75 km zuidelijk ligt van Cancun en 6,5 km zuid van Playa del Carmen. Het is vernoemd naar een archeologische Maya site die hier dichtbij in de buurt ligt. Er is van alles te doen; snorkelen, zwemmen in een rif, of met dolfijnen. Er is paardenshow, een coral reef aquarium met schildpadden, een vogel,- en een vlinder paviljoen. Ook is er een replica van een Maya dorp en een groot theater (Gran Tiago) voor 6000 mensen, waarin elke dag de grootste show van Latijns Amerika wordt opgevoerd. In deze show wordt door honderden medewerkers de geschiedenis van Mexico verbeeld.

Een prachtig in traditionele kleding gestoken amazone tijdens een training voor de grote horse-riding show in Xcaret

Het grote theater Gran Tiago in Xcaret Park, waar 6000 mensen elke dag uit hun dak gaan tijdens een grootse show waarin door honderden medewerkers de Mexicaanse geschiedenis wordt uitgebeeld. Het is de grootste folkloristische show in Latijn Amerika.

Het begint met het verbeelden van het Maya tijdperk dat duurde van 400 voor Christus, tot 1000 jaar na Christus; zelfs werd in de voorstelling het beroemde Maya balspel gedemonstreerd.

Na het Maya tijdperk – dat zijn hoogtepunt kende in 800 na Christus – werd Mexico met haar toenmalige bewoners vanaf 1530 door de Spanjaarden overheerst.

Honderden medewerkers in traditionele klederdracht zongen en dansten er vrolijk op los

Hier wordt de revolutie uitgebeeld, uiteraard werden daarbij Mexicaanse strijdliederen gezongen, de muziek die bij ons op feesten en partijen ook zeer populair is; prachtig !

Een lust voor het oog; deze perfect uitgevoerde show met veel traditionele dansen…

Het publiek ging compleet uit zijn dak bij de mariachi-muziek die live klonk als een klok

Ook deze oer Mexicaanse zanger en zangeres kregen de 6000 toeschouwers in extase met hun empathische zangkunsten

Wij bezochten in Xcaret alleen deze show die 2 uur duurde, maar de moeite meer dan waard was. Met een voldaan gevoel stapten we na afloop weer in de gereedstaande taxi die ons in 10 minuten naar Playa del Carmen bracht. Een aanrader !