Sneeuw

Hoera, sneeuw

Eerstens moet ik me verontschuldigen zo weinig aan het journaal gedaan te hebben de laatste weken. Het werk aan de slide shows van onze recente reizen en werkzaamheden t.b.v de nieuwe fotografie website die over een paar weken on-line gaat is hier debet aan. Overigens zullen ook de slideshows van vele reizen die we maakten hier op te zien zijn. Ik moet ze voor openbaar gebruik eerst checken op afbeeldingen van personen i.v.m portret recht en ze allemaal van copyright vrije muziek voorzien, waar ik inmiddels aan begonnen ben.

Wat een wondere wereld als er sneeuw op ligt; vanmorgen ben ik heel vroeg uit de veren gegaan om er wat foto’s te maken. Je houdt het niet onbeperkt vol, want na verloop van tijd beginnen je vingers door de kou dienst te weigeren. En met handschoenen krijg je de knopjes op je camera niet in beweging.

Vanmorgen maakte ik deze foto op een van de mooiste plekjes van Volendam midden in het centrum

Ook Volendam. Wat wonen wij eigenlijk in een mooi dorp. Deze foto maakte ik amper twee weken geleden net voor sunset op een van de 2 havendijkjes aan de haven. Eigenlijk zou ik moeten zeggen wat een mooie gemeente, want ook Edam en Zeevang hebben veel fotogenieke plekjes te bieden

Sinterklaasviering bij de Tuijpjes

Een paar dagen geleden. Alle Tuijpjes (17 stuks) bij elkaar bij ons in de Weinstube onder ons huis om Sinterklaas pakjesavond te vieren

Slideshow IJsland

Terwijl we snel daarna alweer in China, Noord-Korea en Japan waren, ben ik nog bezig de laatste had te leggen aan de slideshow van IJsland. De rondreis door IJsland was een geweldige ervaring, wat een prachtig land. Hier nog een plaatje met IJslandse paarden.

Dit zag ik op Lelystad voorbijkomen.. Wat zou dit nou weer te betekenen hebben?

Tijdens een vlucht een paar weken geleden maakte ik deze foto. De nieuwe Markerwadden in het IJsselmeer; op de achtergrond Enkhuizen…

Nu vanaf de andere kant, een tegenlichtfoto, Markerwadden richting Lelystad

Veenafgraving in Zeevang, onderdeel van onze nieuwe fusiegemeente Edam – Volendam – Zeevang. Linksboven het midden Volendam. Op de voorgrond Warder

Waterland richting Amsterdam met rechts naast het midden Holysloot

Resort Poort van Amsterdam in Uitdam. Waarom deze foto? Omdat de boerderij van mijn ome Barend en tante Wil er op staat. Ome Barend was een broer van mijn schoonmoeder ! De boerderij in het midden is het Honingh paradijs, om precies te zijn.