Reisvideo Antarctica staat eindelijk op Youtube

Waarde vrienden,

De Nederlanders die elkander tegenkwamen in Ushaia op de Cruiseboot. We zagen elkaar voor het eerst op het Duitse cruiseschip in de haven van Ushuaia, en hebben nu nog steeds een goed band met elkaar

NAAR ANTARCTICA & SOUTH GEORGIA

Het is alweer een paar jaar geleden dat we met een Duits cruiseschip vanuit Ushuaia naar Antarctica en South Georgië reisden. Die reis bracht ons daarna nog naar Montevideo en Buenos Aires. Tijdens die reis ontmoetten we op de cruiseboot in Ushuaia nog 10 Nederlanders waar we nog steeds elk jaar een gezellige reünie mee houden.

Seals en pinguïns op South Georgie

Deze foto maakte ik in Paradis Bay op Antarctica, en won er de National Geographic Photo Award vd BENELUX mee in de categorie Landschappen

MOOISTE REIS

Het mag bekend zijn dat Mary en ik inmiddels bijna de gehele wereld over gereisd zijn, en dat nog steeds doen. Er wordt ons vaak gevraagd wat we nou de mooiste reis vonden, en het is natuurlijk moeilijk daarop te antwoorden. Je kan een natuurreis niet met een cultuur reis of city trip vergelijken. We komen er echter steeds meer achter dat die reis naar Antarctica en South Georgie misschien wel de mooiste reis is geweest die we gemaakt hebben.

Niet alleen vanwege de organisatie v/d reis en de oergezellige en toffe reisgenoten, maar vooral vanwege de onuitspreekbare schoonheid van de bestemmingen en aanlandingen op Antarctica en South Georgië

Ik heb van deze reis net als van alle andere reizen een slideshow/video gemaakt, met muziek, ondertiteling en lifesound. Ik merk overigens dat ik de laatste jaren in deze slideshows steeds meer bewegende beelden/ video gebruik. Maar dat terzijde…

Op South Georgie; de pinguïns storen zich nog geen seconde aan ons

MUZIEK BIJ DE BEELDEN

Al langere tijd ben ik bezig om alle reisvideo’s/slideshows die ik door de jaren heen van onze reizen gemaakt heb op mijn YouTube kanaal te zetten. Een tijdrovende klus. De nieuwe video’s voorzie ik dan van rechtenvrije muziek, hetgeen niet zo makkelijk is. In de “rechtenvrije muziek biebs” zit een hoop kaf tussen het koren”, en je moet het allemaal beluisteren voordat je het gaat gebruiken. Het moet passen, en de sfeer van de beelden versterken…

Op Wiencke Island lopen en staan heel veel koningspinguins

In de reeds gemaakte video’s zitten muziekstukken van componisten die je mag gebruiken, mits je bereid bent mogelijke advertentie-inkomsten vanuit YouTube , te delen met die die componisten. Daar heb ik geen enkele moeite mee, ik maak mijn reisvideo’s per slot van rekening niet om er geld mee te verdienen, maar om er zelf weer – met veel plezier – naar te kunnen kijken en ze ook aan anderen te kunnen laten zien..Bovendien vind ik het volkomen terecht dat bv Vangelis die met zijn kunstwerken mijn Antarctica video’s diepgang geeft daarvoor beloond wordt…

Dit is net nadat we gewekt zijn na een vaart van 48 uur door zwaar weer en de dampige dageraad van Antarctica aanschouwden vanaf het schip

Sommige van mijn oudere reisvideo’s bevatten muziekstukken die NIET gebruikt mogen worden, YouTube blokkeert deze onmiddellijk. Dan moet je dus een re-edit maken en dat is dan weer een tijdrovend klusje. Vandaar dat het uploaden dan ook mondjesmaat gaat…

Ook deze maakte ik net dat we arriveerden in Antarctica

Omdat ik het video reisverslag van de Antarctica trip snel na de reis gemaakt heb, ook voor de reisgenoten, en ik er toen nog niet veel ervaring mee had, was ik daar jaren later niet geheel en al tevreden meer over. Vooral omdat het wellicht onze mooiste en meest fotogenieke reis was.

Ik zag in mijn archief ook steeds meer prachtige foto’s die ik nog niet gebruikt had, en bij de gebruikte foto’s steeds meer exemplaren die ik niet meer zou kiezen of die niet goed bewerkt waren. Ik had al eens een wat betere versie gemaakt, maar de afgelopen dagen heb ik een complete re-edit gemaakt van die Antarctica reis om die te uploaden naar YouTube.

Toen we vertrokken uit Antarctica zagen we een tafelijsberg drijven; er kwam ook een schip aan, dus wachtte ik tot het schip voor de ijsberg zou komen, dan is goed te zien hoe groot de ijsberg is in vergelijkng met zo’n schip. Ik heb zo’n 20 foto’s van dit tafereel gemaakt…

Het resultaat kan je nu zien op YouTube, er zijn twee versies,

  • de korte versie met uitsluitend beelden van ons verblijf op Antarctica en South Georgie die je vind door te klikken op: https://www.youtube.com/watch?v=Po_9hofHCxw
  • Er staat ook een 7 minuten langere versie op, deze is geheel gelijk aan de korte versie, met als extra een inleiding met info over Antarctica en over de heenreis, en het deel na South Georgie in Montevideo en in Bueonos Aires klik: https://www.youtube.com/watch?v=ENz5kj7mVkw