Weekje Oostenrijk

Waarde vrienden

Afgelopen week waren we in het Oostenrijkse Erpfendorf in ons favoriete hotel samen met onze goede vrienden Max en Christl Scheyerer. We kennen Max en Christl al zo’n kleine 30 jaar, het zijn zeer vriendelijke en gastvrije mensen bij wie we al velen jaren thuis gelogeerd hebben. Zij waren ook een paar keer bij ons thuis;  de laatste keer dat ze bij ons in Volendam waren heb ik zelfs met ze gevlogen….

Max en Christl, onze vrienden poseerden in hun klederdracht in de tuin van het hotel…

Het adembenemend mooie hotel in het Oostenrijkse Erpfendorf waar we al 12 jaar komen; soms zelfs meerdere keren per jaar, in de zomer en in de winter. Alle gebouwen, de diverse binnenbaden – alle met verschillende temperatuur -, de sportaccommodaties, de ondergrondse sauna ruimtes zijn alle met elkaar verbonden door riant aangeklede ondergrondse wandelpromenades…. Bij regen hoef je niet buiten langs…

De omgeving van het hotel in Tirol leent zich uitstekend voor fietstochten, hier zijn we bij de Pillersee

Op de helling in het dal tegenover ons hotel ligt de Hundsbichel-Alm met kinderboerderij, ook onderdeel van het hotel, men kan hier vanuit het hotel naar toe wandelen…

Er was een Bauernmarkt in St Johan, waar we ook even heengingen, het bier smaakte weer best

Er worden hier veel paarden gehouden…

We maakten diverse fietstochten; hier staan we bij Fieberbrunn

Het 29 mtr hoge Jacobskreuz, met lift trappen en ruimtes die men af kan huren voor partijtjes etc men heeft van hieruit een geweldig uitzicht over de omgeving

We kijken hier het Pillersee dal in. Helemaal links in de verte is de Pillersee te zien… Er ligt nog veel sneeuw in Oostenrijk. Volgens onze Oostenrijkse vrienden is het de laatste jaren niet meer voorgekomen dat er eind mei begin juni nog zulke grote hoeveelheden sneeuw liggen. Het was hier de laatste weken ook veel kouder als normaal. Ik heb mijn vrienden uitgelegd dat dit allemaal komt door de opwarming van de aarde, ze keken er een beetje gek van op.. opwarming? Daar snapten deze natuurmensen helemaal niets van…