Wereledreis naar Oceanie

Weer een droom die uitkomt !! Na de uitgebreide werkzaamheden m.b.t de beveiliging van onze woning, en het installeren van de oppas, zijn we vandaag vertrokken voor een lange en verre reis die ons naar onze tegenvoeters aan de andere kant van de aarde zal brengen.

Eerst bezoeken we de 4 eilanden van Hawaï die we uitgebreid zullen verkennen. Op alle eilanden hebben we een 4WD auto gehuurd die als het goed is klaar staat op vliegveld als we landen. Vanuit Honolulu op Hawaï vliegen we zuidwaarts naar het Polynesische eilandengebied in de Stille Oceaan rondom Tahiti, Dit eilandengebied noordoostelijk van Nieuw Zeeland is net zo groot  als heel West Europa. We waren al eerder op de Fiji eilanden en weten dus welk een paradijselijke omstandigheden we daar kunnen verwachten.

TIJDSVERSCHIL

We krijgen op deze reis te maken met het maximaal mogelijke tijdsverschil op aarde, nl 12 uur; als het s’ morgens 9 uur is in Hawai , is het 9 uur s’ avonds in Nederland. Ook Tahiti kent dit tijdsverschil van 12 uur. Dit zal wel enige communicatieproblemen met het thuisfront veroorzaken. Maar ach, Skype of facetime zijn er goed voor.

Niet varen maar vliegen

Hoewel we op deze reis alleen maar eilanden in de Stille Oceaan bezoeken varen we bijna niet. Nou ja, hier en daar op een waterscooter wellicht. Daarentegen maken we wel 17 vluchten; waaronder een paar hele lange, maar ook wat kortere vluchten tussen de eilanden.

 

TH12025

Op dit kaartje is te zien waar Tahiti en de eilandengroep er om heen op de aarde ligt.

 

tahiti e.o

Vanuit Hawai vliegen we naar Tahiti; onze route vanuit Tahiti, waar we ook enkele dagen zullen verblijven, is op dit kaartje te zien. Bedenk dat dit gebied net zo groot is als West Europa. We zullen grote afstanden moeten afleggen