Op Hawai in Oahu

De reis naar Hawai viel mee; we vlogen in zo’n 10 uur naar Seatle aan de westkust van de USA, en daarna nog een kleine 6 uur van Seatle  naar Honolulu op het eiland O’ahu. Al met al waren we nog  geen etmaal onderweg. Na aankomst op Honolulu spoedden we ons naar het shuttlebus station van de autoverhuurbedrijven, van waar we in een kwartier naar onze huurauto – een stoere Jeep, werden gebracht. Hiermee reden we geholpen door het separaat gehuurde GPS naar ons hotel op Waikiki Beach, zeg maar een wijk van Honolulu.

Een van de mondainste strandparadijzen die we ooit gezien hebben. Wat een verkeerschaos hier zeg. In veel opzichten vergelijkbaar met zonneaanbidders oorden Benidorm, Bali  en Ibiza, maar dan  in het kwadraat. We konden de auto er alleen  kwijt mbv “valet parking” onder het hotel ( 35 $ p/n) , je geeft dan de nog draaiende auto af aan een in costuum gestoken parkeer snijboon, die hem ook weer voor je ophaalt als je weg wilt.

MV1A0068

Hawaï bestaat uit een aantal eilanden in de Stille Oceaan op zo’n 5000 km uit de Westkust van de USA, waarvan de vier belangrijksten zijn Kaua’i, O’ahu, Maui en Hawai ofwel Big O

 

MV1A0265

Als we ’s avonds laat arriveren in ons beach resort in Waikiki (Honolulu) kunnen we ondanks de jetlag van 12 uur (!!) niet nalaten toch nog even op het paradijselijke hotel terras van een wijntje te genieten

 

MV1A0100

Toen we s’ morgens vroeg opstonden regende het een beetje, maar na het ontbijt verdween de regen, begon de zon te schijnen en was het 30 graden warm. Voor ons hotel poseerde dit Hawaiaanse trouwpaartje voor hun fotograaf op een muurtje. Een mooi begin van onze reis

 

MV1A0110

Honolulu is een frivole en moderne Amerikaanse stad, viel ons op. Veel; bloemen palmbomen fakkels en andere sierornamenten beheersen het straatbeeld

 

MV1A0207

Bij de uitgang van het hotel wordt op vertoon van een kaartje  meteen onze onder het hotel geparkeerde auto voor ons tevoorschijn getoverd. Een zo goed als nieuwe Jeep. All Risk verzekerd, want eigen risico kent men hier niet. Hij rijdt magnifiek. Wel hebben we ons eerst even op de hoogte gesteld van de verkeersregels hier, die in bepaalde gevallen afwijken van de onze.

 

MV1A0165

Om het eiland te verkennen reden we  naar de noordkust. Gaandeweg begrepen we steeds meer het zwoele paradijs imago van Hawai

 

MV1A0139

Bij de schitterende Turtle Bay aan de noordkust stonden mensen aan het water naar reuzenschildpadden te kijken die daar op het strand kwamen

 

MV1A0135

In grote aantallen zwemmen de reuzenschildpadden van ongeveer 1 meter lang tussen de fotograferende badgasten door

 

MV1A0168

Elk plaatje dat je hier maakt is een tropisch paradijselijk tafereeltje

 

MV1A0177

Vooral de uitgestrekte bijna lege stranden aan de noordkust en de noordoostkust zijn het neusje van de zalm voor de liefhebber. Op de meeste stranden mag je niet roken, mogen er geen alcoholische dranken genuttigd worden en mag geen vuil worden achter gelaten. Het ziet er dan ook ook echt ongerept natuurlijk en schoon uit op de stranden, vooral het gemis van peuken, lege blikjes en plastic verpakkingen is opvallend.

 

MV1A0188

Op verschillende plaatsten langs de route die ons om het hele eiland bracht, stopten we om te fotograferen, wat opvalt is de helderheid en de diepe kleuren in het water en in het landschap. Dit zagen we eerder alleen in Nieuw Zeeland en Fiji

 

MV1A0200

Hawaï is heel toeristisch, veel Amerikanen komen hier alleen om in de zon te bakken, het is in een aantal opzichten vergelijkbaar met Benidorm, Bali of Ibiza, maar qua landschap en de natuur is dit andere koek vrienden…. je moet af en toe echt even knipperen om te kijken of wat je ziet wel echt is….

 

MV1A0203

Op veel plaatsen langs de kusten van Hawai wordt er ge-windsurft en met surfplanken op pijp golven mee naar de kust gesurft, maar ook gezwommen natuurlijk

 

MV1A0206

Her en der staan bankjes waarop je even rustig van het uitzicht kan genieten. Hawaï is van vulkanische oorsprong en heeft derhalve een zeer vruchtbare bodem; overal is het groen en groeit er van alles; het gras groeit net als in Nieuw Zeeland (ook vulkanisch) zelfs op het strand door.

 

MV1A0221

Hoewel wij zelf geen zonnebaders zijn hebben we een hotel gekozen dat aan een van de beroemdste stukjes strand ter wereld ligt; Waikiki Beach. Alleen de naam al zorgt bij de echte liefhebber voor visioenen. We wilden dit nu gewoon eens zelf beleven… Gistermiddag hebben we na onze autorit over het eiland zelf ook even op dit drukke strand vertoefd. Wat een ervaring.

 

MV1A0237

De hele dag door zijn duizenden surfers bezig om vanaf een tamelijk grote afstand van het strand een golf op te pikken waarop ze terug naar het strand kunnen suizen

 

MV1A0245

Tijdens een wandelingetje langs de enorme boulevard hier zagen we bij alle hotels overal de stallingen voor de huur surfplanken, een opvallend tafereel in deze oase van decadentie

 

MV1A0254

Ons hotel gekiekt tijdens een avond wandeling langs Waikiki Beach.