Zo maar een paar foto’s van dieren die ik maakte tijdens onze reizen.

Waarde vrienden

Vandaag een paar van de vele honderden dierenfoto’s die ik de laatste 12 jaar gemaakt heb tijdens onze (wereld)reizen. Ik ben echt benieuwd hoe dicht mijn smaak, – wat ik een bijzondere foto vind – bij die van een groter publiek in de buurt komt.

Op facebook heb ik daarom gevraagd aan de FB vrienden om aan te geven welke zij van deze serie nu de meest bijzondere foto vinden; ik heb natuurlijk zelf mijn keuze al lang gemaakt. Die zal ik op FB bekend maken als iedereen zo’n beetje z’n keuze gemaakt heeft.

Onderstaand artikel heb ik n.a.v mijn “poll vandaag op FB geplaatst

Waarde FB vrienden bedankt voor jullie geweldige reacties op de dieren foto’s en het voldoen, aan mijn verzoek om aan te geven welke jullie de meest “bijzondere” dieren foto vinden.

Een “bijzondere” foto is een pakkende foto maar ook een originele, die zoals Mirjam Pouw in een v/d reacties scherp opmerkte, je niet eerder zag of (bijna) niet meer kan maken, vandaar mijn keuze voor de Orka’s, en tot mijn grote vreugde staat deze bij jullie ook bovenaan. In fotowedstrijden zullen vooral jury’s hierop letten; Publiek gaat denk ik voor wat ze het mooiste vinden zonder al te veel op de originaliteit te letten.

Wat me vooral intrigeert is dat alle foto’s eigenlijk veel likes kregen, en dat er geen foto’s echt buiten de boot vallen

Ik merk nu dat mijn smaak/inzicht grotendeels overeenkomt met die van een groter publiek. Dat had ik, net als collega Jan Keizer bij BZN ook al, als we uit een paar kandidaten singles moesten kiezen. Het kan soms heel handig zijn om dat van jezelf te weten.

Jullie FB top 5: op basis van de ongeveer 2000 likes van nu:

1 – Orka’s achter cruise schip 16%
2 – Beren 12%
3 – Jaribu North West Australie 11%
4 – Eagle 7,4%
5 – Leguaan en Krab 7,1%

Mijn top 4 zie compilatie foto hieronder; mijn absolute favoriet op nr 1 is de Orka foto; ik had die foto al ingestuurd voor de Nat Geo fotowedstrijd 2018 categorie dier. Op 2 de leguaan en de krab, op 3 de beren en op 4 de Jaribu

Ook mijn inzendingen in de categorieën landschap en mens zijn te zien op: (zoek op fotograaf)
https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/

Hieronder volgen dan de foto’s waar het om ging !

Grizzly spotting in vanuit Homer in Alaska. Vanuit Homer landden we met een klein vliegtuig op een zanderige oever van een ondiepe rivier waar moederberen zalmen vingen om het hun jongen te leren. Hier lopen ze beiden naar een droogegevallen zandbank om de net gevangen zalm op te vreten

Giraffes lopen in galop langs onze auto in Etosha in het noorden van Namibië. Vanuit het autoraam heb ik ze gekiekt !

Tijdens een sunset rivercruise door de Yellow Waters en de Sout Alligator River in Kakadu National Park (NoordWest Australie) zagen we deze Jaribu zoeken naar eten. Let eens op de zwermen vogels die voorbij zweven…we waren zo onder de indruk dat we deze cruise twee avonden achter elkaar gedaan hebben.Het is er overigens moordend heet..altijd !

Op Antarctica maakte ik deze tegenlicht foto van pinguïns; de rode kleur is van de pinguïn poep; de stank is dan ook niet mis.

Fortuna Bay op “South Georgie” een Brits eiland in de zuidelijke Atlantische Oceaan niet ver van Antarctica. Het is onbewoond, dat wil zeggen er wonen geen mensen, maar wel onvoorstelbaar veel dieren; hier een kolonie van 50.000 pinguïns. Een van de meest bijzondere plaatsen die we ooit bezochten

In Kalbarri- West Australie – zijn pelikanen met elkaar aan het vechten geslagen; het gaf een hoop lawaai…

Deze orka’s hebben zojuist voorrang gegeven aan een passerend cruiseschip. We zijn hier op een whalewatch tour vanuit Telegraph Cove op Vancouver Island varend in de wateren tussen Vancouver Island en de westkust van Canada

Bij Cape Cross aan de Namibische Atlantische kust liggen 250.000 robben te paren en te baren; het is een rotherrie en het stinkt er vreselijk, maar het is wel een bijzonder gezicht, zo onvoorstelbaar veel robben. Op weg hier vandaan naar onze Lodge in Damaraland raakten we over de kop met onze auto, het liep heel goed af !

The King of the Underground and his Guard. Een Marine Iguana en een reuzen krab op de Galapagos eilanden

Elkaar knuffelende giraffes in Noord-Namibië; van deze knuffelpartij duurde wel 10 minuten; ik heb er diverse foto’s van gemaakt, voor de aardigheid zal ik hieronder nog een ander plaatsen

Weer een heel ander “standje” van deze verliefde giraffes…

Een Noord-Amerikaanse zeearend die ik heb gefotografeerd aan de kust van Ecuador

Twee parende reuzen schildpadden op de Galapagos Eilanden. Ze doen er 2 uur over om de geslachtsdellen bij elkaar te brenegen en dan eindigt de vrijpartij in een heel hard kreunend geluid, dat tot in de wijde verte te horen is.

In de buurt van Akureyri op IJsland kiekte ik vanuit het zijraam van de auto dit wonderschone tafereel met de beroemde IJslandse paarden

Twee Marine Iguana’s kijken uit over hun domein; de Galapagos Eilanden

In Botswana kiekte ik deze olifanten met de nijlpaarden vanuit een klein bootje….

Een “dode dieren foto”. Het skelet van een aangespoelde Burltugwalvis op Antarctica

Twee vrijende pony’s in Zambia; ook deze vrijpartij duurde een paar minuten, zodat ik er verschillende opnames van heb.