Als baby bij vader Kees, weer “politiek correcte” blunder kabinet, en luchtfoto’s centrum Volendam

Dit is een plaatje dat ik afgelopen week toegestuurd kreeg van mijn zus Jannig; het moet gezien de situatie  en de stand v/d zon halverwege de ochtend van het voorjaar 1949 zijn geweest op de steg van het zuideinde 111, ik was hier een maand of 9 en mijn vader 23 jaar. Op het Volendamse Zuideinde ben ik geboren en heb er daarna nog twee jaar gewoond bij mijn vaders zus Neel Pet en Appie v/d Kriek op de zolder. We zouden hier dan natuurlijk staan op de steg achter de dijk woning! Maar ik weet dit niet zeker.  Wel ben ik heel blij met een foto samen met mijn vader, waar ik geweldig veel respect voor heb en dierbare herinneringen, ook al is ie reeds op 57 jarige leeftijd in 1984 overleden.

In voorjaar 1949 bij mijn vader op schoot. Vermoedelijk is dit de achterzijde van Zuideinde 111 waar ik geboren ben en nog 2 jaar gewoond heb.

Herinrichting Europaplein Volendam

Er wordt al vele maanden met man en macht gewerkt aan de bouw van een nieuw dorpscentrum in Volendam, de herinrichting van het Europaplein en de Zeestraat, hier de stand van zaken afgelopen vrijdagmorgen. Voor meer hierover lees verder…

Kabinet gaat door politieke correctheid WEER de fout in

Ons kabinet is van plan is ondernemers die sollicitanten niet aannemen om afkomst, sekse of geaardheid, te gaan beboeten.. ja ja wat deugen we, wat zijn we toch empathisch . Maar….wie gaat in het hoofd kijken van de ondernemer om zijn overwegingen in geval van een afwijzing te controleren, en hoe? En vooral… wat gaat dat kosten, en wie draait er voor op ? Ambtenaren, commissies, bezwaarcommissies, etc etc ? Dat wordt nòg gezelliger straks in onze rechtszalen met al die procederende afgewezen sollicitanten, en alle doorprocederende afgewezen asielzoekers. Terwijl onze rechtspraak al behept is met zware infarcten en bijna ontoegankelijk geworden voor andere dan dit soort rechtszaken….. Overigens, het wachten is op het moment dat politiek e(n) rechters ondernemers gaan controleren na een positief verlopen sollicitatieprocedure van bv een blanke mannelijke kantoorbediende, want dat riekt toch wel heel erg naar racisme? Of zijn we dat punt met deze nieuwe maatregel al voorbij ?

Weer zo’n politiek correcte kapitaal verslindende maatregel die niets oplevert! Net zoals de 500 miljard euro kostende CO2 reductie NIETS op gaat leveren? De mens kan de klimaatverandering die al 4500 miljoen jaar duurt namelijk NIET of nauwelijks beïnvloeden, volgens de meeste onafhankelijke wetenschappers waaronder prof dr Salomon Kroonenberg. Net als “van het gas af” niets oplevert (van ’t gas af kost 450 miljard) omdat gas relatief schoon is en er nog voor 1000 jaar gas in de aardbodem zit ! En dan praat ik natuurlijk niet over het Groningse gas, die kraan moet onmiddellijk dicht!  Net als aanschaf van warmtepompen- een financiële ramp voor ons volk –  i.p.v overgaan op kerncentrales bouwen –  niets oplevert ! Behalve dan voor de groene dagdromers en belanghebbende bedrijven aan de klimaattafels en en ter meerdere eer en deug pronkerij van een handjevol politiek correcte “pluche & media”  geile politici !

Heeft waarheid verdoezelende politieke correctheid het kabinet zo verblind dat het niet meer ziet dat sollicitanten OOK gewoon afgewezen worden wegens ongeschiktheid of onvoldoende beschikbaarheid? Niets normaler dan dat!  Vroeger, nog vóór het tijdperk van politieke correctheid, werden sollicitanten om die reden aan de lopende band afgewezen. Tja , dan ging je gewoon ergens anders weer solliciteren, zo ging dat toen!                                                 Tegenwoordig niet, nu voel je je dan gekwetst, en gaan alle ‘hulp deuren” voor je open…

Want als die afgewezen sollicitant nou eens toevallig iemand is met een migratie achtergrond, of een vrouw of een homo? Gaat een ambtenaar, een commissie of een rechter dan via een hersenonderzoek in het hoofd v/d ondernemer controleren of er discriminatoire aspecten aan zijn/haar beoordelingsproces ten grondslag lagen. Want het gaat er toch hopelijk nog steeds wél om dat de ondernemer zélf mag bepalen wie hij/zij wel of niet geschikt vindt voor een functie in ZIJN/HAAR bedrijf ? Discriminatie op bovengenoemde gronden kan natuurlijk niet, maar deze maatregel is nog gekker.

Deze politieke maatregel is niet genomen om discriminatie tegen te gaan, maar om “deug pronkerij” te bedrijven; wat kan ik nou es doen om nóg meer te deugen; hoe blijf ik welkom bij mijn politieke correcte “deugvrienden” van de NPO en andere media…hoe kan ik mijn lucratieve baan behouden en mij blijven verzekeren van blijvende steun hiervoor van Hilversum…naast het schenken van vele honderden miljoenen elk jaar…

Net als het quotum voor vrouwen aan de top van het bedrijfsleven en het voornemen van de politiek om dit wettelijk verplicht te maken, als het bedrijfsleven hier niet zelf voor zorgt; ook zo’n idiote politieke correcte dwaling. Meer vrouwen aan de top is een goede zaak, maar het moet van de vrouwen zelf komen. Het moet geen wettelijk verplichting zijn, dit werkt NIET blijkt in de praktijk; het is slechts deug-pronkerij van de wetgever.

Het politiek correcte doorgeschoten streven naar extreme gelijkheid van iedereen en alles wat beweegt, terwijl iedereen kan zien dat vrouwen andere fysieke en mentale kenmerken hebben als mannen, en dat dat nou eenmaal bepaalde consequenties m.b.t beschikbaarheid c.q geschiktheid t.a.v. bepaalde functies met zich meebrengt, ook in de top v/e multinational. Bij gelijke geschiktheid moeten mannen nu afgewezen worden omdat ze man zijn, en erger nog; om het verplichte quotum te halen moeten vrouwen worden aangenomen die minder geschikt zijn dan mannelijke sollicitanten. Waanzin.

En laat de vrouwen maar schuiven; ze staan hun “mannetje” heus wel, en dan praat ik natuurlijk niet over islamitische landen waar vrouwen slechts als werkpaarden en broedkippen fungeren en verder zo weinig betekenen dat ze hun gezicht niet eens mogen laten zien. Nee, dan heb ik het over vrouwen in onze westerse samenleving, zoals bv in de vliegerij, waar o.a is gebleken dat vrouwen prima functioneren en onder stressvolle omstandigheden als gezagvoerder creatiever handelen dan mannen. Het lijkt me een beledigende ervaring voor een vrouw aan de top te moeten beseffen dat ze daar gekomen is door een discriminatoire voorkeursbehandeling; in de vliegerij, en met name in de cockpit zou dat zelfs gevaarlijk zijn !

Luchtfoto’s van Volendam etc

Samen met mijn maatje Ruben vloog ik afgelopen vrijdag eind v/d morgen in de PH-BZN over Volendam en omstreken. We maakten vooral veel luchtfoto’s van de herinrichting van het Europaplein in het centrum van Volendam, maar ook nog wel andere objecten en verschijnselen, zie de foto’s

Ik heb de situatie m.b.t de herinrichting van het Europaplein van alle kanten gefotografeerd!

Hier is ook goed te zien dat de Zeestraat flink wordt aangepakt, de bedoeling is dat het een autoluw voetgangers gebied gaat worden. Een hele goede zaak.

Zoals ik al zei: van alle kanten heb ik het nieuwe plein gefotografeerd; onder de zwarte plek rechts is een heus fontein complex aangelegd, waar zomers bewoners en bezoekers zich aan,- en in kunnen verfrissen, het water zal echter niet verwarmd worden.

Hier pal van boven!

In het midden van de foto staat de heistelling klaar om er a.s maandag 3 dec 2018 de eerste paal te heien voor de bouw van een thuis voor gehandicapten in opdracht van de Stichting Carmar

Hier de heistelling close up. De Stichting Carmar en de bouw van het tehuis is een prachtig initiatief van onze goede vriend Jan Tol, de ex directeur eigenaar van Tol Plaatwerkerij.

Ook rondom ons openbaar zwembad De Waterdam wordt gerenoveerd zag ik vanuit de lucht!

Nadat we bovenstaande luchtfoto’s van Volendam gemaakt hadden vloog ik terug naar vliegveld Lelystad, net voor het indraaien naar punt Bravo zagen we dit prachtige lichtspel, van de zon, die door de gaten in een buiencomplex probeerde heen te worstelen.