Hallo 2019 – Mooi Volendam

Hallo 2019

Uiteraard wil ik eerst de lezers van dit journaal het allerbeste wensen in 2019 , maar toch vooral een hele goede gezondheid, want dat is en blijft het allerbelangrijkste !

De oliebollen en de champagne zitten er in, de resten van het vuurwerk zijn zo goed als opgeruimd; het is definitief afgelopen met 2018. Het was voor ons een redelijk geslaagd jaar waarin we mooie reizen hebben gemaakt, maar er ook tegenwind met onze gezondheid op ons pad kwam.

Het begon al meteen na de start, toen Mary tijdens een skivakantie met onze kinderen ongelukkig viel en haar bovenarm verbrijzelde.  We moesten een reis naar Spitsbergen cancelen ……. snif snif… en Mary was vele maanden aan het revalideren.

Nog net in 2018 raakte onze kleinzoon Tim door verkeerd gebruik van vuurwerk in zijn gezicht en handen verbrand; het was een pijnlijke ervaring maar hij heeft gelukkig geen schade aan zijn ogen opgelopen, als door een wonder zijn die ongedeerd gebleven.

We vliegen morgennacht – donderdag/vrijdag – naar Oostenrijk met onze 3 jongste kleinkinderen Jip, Mary en Elly om een paar dagen te skiën. Daarna zijn we nog een paar dagen thuis om vervolgens te vertrekken naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar we 4 weken gaan rondreizen door Abu Dhabi, Dubai, Musandam en Oman.

Groeten uit het mooie VOLENDAM

Eerst nog even de Volendamse groeten aan de hand van een paar foto’s die ik heb geschoten op verschillende tijdstippen op 24 december , de dag voor Kerst. Het was windstil, kraakhelder en het licht was van een bijzondere schoonheid, door de lage zonnestand. Als dit niet een van de mooiste haventjes van Nederland is….

De zuidelijke kant van de Volendamse haven

Een deel van de zuidkant van de Volendamse haven. In het midden de visafslag, die nu bijna niet meer gebruikt wordt

De zuidzijde van de in het water spiegelende Volendamse Haven, met op de achtergrond de toren van de Vincentius kerk