Pieperrace in Volendam

Het was afgelopen weekend weer zover. De Pieperrace vanuit de Volendamse Haven. Van de wedstrijd zelf heb ik nooit meer meegekregen dan het scorebord naast de visafslag. Maar onze zoon Kees huurt elk jaar met zijn bedrijf Molenaar en Zwarthoed adviseurs een boot af om daarop personeel van het bedrijf met eventueel hun gasten uit te nodigen voor een vaartje over het Markermeer. Dáár weten Mary en ik alles van.

Eerst wordt er om 9 uur s’morgens “palaver” (een schippersontbijt met briefing) gehouden in café de Dijk, een gezellige bijeenkomst, waarna het schip vertrekt voor een paar rondjes Markermeer, toto s’middafgs 3 uur. Vrij snel – nog voor het vertrek uit de haven – komen er al schippersbittertjes en andere neutjes aan te pas, waarna het in een voorjaarszonnetje een prima gezellig dagje wordt. Na afloop is het druk op de Volendamse dijk en gaat het feest vaak tot in de kleine uurtjes nog door.

Zondagochtend, Volendam ontwaakt, net als de bemanning van de schepen die meedoen aan de pieperrace 2019. wat een mooi gezicht, de haven vol met boten schepen, kwakken, botters etc etc. Deze foto maakte ik met mn drone

Voor deze foto heb ik de drone iets laten stijgen…

In de haven wordt het inmiddels een drukte van jewelste, alle bemanningen zijn wakker en de passagiers komen aan boord…

created by dji camera

Om kwart over 10 blaast de fanfare tijdens het startschot een mooi lied, deze foto heb ik twee jaar geleden gemaakt !

Nog voor het startschot maakte ik deze drone opname waarop de gehele haven goed te zien is…

De zuidzijde van de haven is vnl gereserveerd voor het niet deelnemende vaarverkeer, vaak liggen hier ook de professionele feestgangers, die zich meteen na de start al, naar een cafe op de dijk begeven…,

Even later “blaast” de familie Bien het hoogste lied, zij zijn al jarenlang vaste en sterke steunpilaren onder onze prachtige fanfare,. Een prachtige fanfare die ook op de pieperrace overal acte de présence geeft