Video’s van ons bezoek aan Dubai, een cruise langs o.a Muscat en Abu dhabi en trip Musandam

Waarde vrienden

Ik ben de laatste dagen steeds druk geweest met het maken van video’s over onze laatste trip door de Emiraten en Oman. De meeste tijd bij dit proces ben ik kwijt aan het uitzoeken van passende rechtenvrije muziek. Niet alleen moet de muziek de beelden versterken, maar zoals gezegd moet deze ook nog eens rechtenvrij zijn. Een werk copyright op zit wordt binnen 5 seconden door Facebook of Youtube als zodanig herkend. Je krijgt dan of een blokkade; waarbij aangegeven wordt om welke tracks het gaat , die dan verwijderd moeten worden, of je krijgt de mededeling dat je geen inkomsten met die video kan genereren.

Je maakt soms gekke dingen mee. Voor de video deel 2 over de cruise – zie hieronder – die we maakten heb ik uitsluitend gebruik gemaakt van rechtenvrije muziek, en toch kreeg ik een melding dat de video auteursrechtelijke content bevat. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een liedje dat tijdens het diner een keer gezongen werd door een ober, die daarop de hele diner zaal meekreeg !

Deel 1 betreft ons verblijf in Dubai. Deel 2 gaat over de cruise die we maakten vanuit Dubai langs Muskat, Sir Bani Yas Island naar Abu Dhabi. Deel 3 gaat over onze reis door Musandam, een exclave van Oman. Deel 4 heb ik nog niet klaar, maar dat gaat over onze rondreis in een huurauto door Oman.

Hieronder de eerste 3 delen.

Deel 1 : Dubai

Deel 2 hieronder gaat over de cruise Dubai Muscat Abu Dhabi

Deel 3 betreft onze trip door Musandam