Luchtfoto’s NH en Katamaran race om Texel

Waarde vrienden

Afgelopen zaterdag vloog ik met een van mijn vrienden Leo Tholens naar Texel om daar foto’s te maken van de Katamaran race om Texel, het zogenaamde “Rondje Texel”. Uiteraard maakte ik eerst een paar luchtfoto’s onderweg.

Het voormalige eiland (nu schiereiland) Marken, met op de voorgrond , zoals dat ook hoort, de vuurtoren, beter bekend als “Het Paard van Marken”

Strandbad en Camping Edam

Nieuwbouwwijk Broeckgouw in Edam Volendam

Camping Scharwoude aan het IJsselmeer

Camping Scharwoude aan het IJsselmeer

Het plaatsje Oudeschild op het eiland Texel, dit is de belangrijkste haven van Texel

We waren net op tijd, het startschot was net gegeven bij paal 17 aan de noordkant van Texel, we kijken dus naar de Noordzee. Een prachtig gezicht om al die Katamarans te zien wegzeilen

Even een close up van dit zeil spektakel

Leo Tholens en ik stappen uit op het prachtige vliegveld van Texel

In het kantoor van de havendienst van vliegveld Texel, even op de kiek met deze nu al legendarische havenmeester Ed de Bruijn. Ed die tegenwoordig bekend is van het organiseren van de Nationale Luchtmacht dagen, heeft er de afgelopen jaren samen met zijn zoon Mike en zijn staf voor gezorgd dat vliegveld Texel een van de populairste vliegvelden van Nederland Belgie en Duitsland is geworden, alles is er op de rit, en Ed begroet iedere bezoeker persoonlijk.

De dijk Enkhuizen -Lelystad is versterkt aan weerszijden, het lijkt wel of er aan beide zijden nu een heel breed strand is aangelegd. Het verkeer heeft bij harde wind last van de zand dat de weg over waait.