Rio de Janeiro, en dan huiswaarts

Waarde FB vrienden, we zijn weer thuis, na 2 maanden weer in t eigen bedje; heerlijk! Van de prachtige watervallen bij Iguaçu (Brazilië) vlogen we naar Rio de Janeiro, waar we nog een paar dagen nagenoten en bij kwamen van deze enerverende reis.

Uiteraard bezochten we er ook de must do’s van Rio, die moet je wel even “geproefd” hebben als je er toch bent, en daar zat zowaar op t einde nog een mooie Volendamse verassing bij…..

Op deze Google afbeelding van Rio de Janeiro is het 38 mtr hoge Christus beeld op de 710 mtr hoge Corcovado berg te zien uitkijkend op de stad met o.a de Sugarloaf (suikerbrood) bij de witte pijl. Uiteraard bezochten we deze highlights van Rio

Jawel, het bewijs ! Met een tandrad treintje beklommen we de berg met bovenop de 38 mtr hoge Christ de Redeemer, het beeld dat in 1931 gebouwd werd. Het was hier n.b op 710 meter hoogte door de opgewarmde granieten stenen meer dan 45 gr heet, we moesten uiteindelijk voor de hitte vluchten…ondanks het mooie uitzicht…mensen dragen vergeefs paraplu’s tegen de hitte , want die komt van onderen

Nog even wat dichter bij

Vanaf de Christ is de Sugarloaf goed te zien. Deze is bereikbaar met een kabelbaan , via een tussenstation. Ook hier een prachtig uitzicht over de miljoenen stad Rio

Ook vanaf het tussenstation heeft men een mooi uitzicht over de stad

Ook een uitzicht vanaf de Sugerloaf op Rio…

Vanaf de Sugarloaf is goed het befaamde Copacabana strand te zien…

Met de telelens even wat dichterbij gehaald…

Uiteraard hebben we hier ook even een wandelingetje gemaakt dit is het immense Copacabana strand

Links het strand dan de boulevard en rechts de hotels

Je komt hier van alles tegen

Tegen de heuvels zijn de wat mindere wijken gebouwd

De Escadaria Selarón bestaat uit een aantal trappen 125 mtr hoog in de wijk Lapa in Rio de Janeiro. Deze verbinden de wijk Lapa met de hoger gelegen wijk Santa Teresa. De trappen zijn door de Chileense kunstenaar Jorge Selarón bedekt met gekleurde tegels. En toen wij de trappen opliepen zagen wij tot onze grote verbazing… ??? zie volgende foto

Op de beroemde Selaron trappen in Rio de Janeiro zagen we tot onze grote verbazing deze Volendamse wandtegeltjes tegen de opstaande trapdelen geplakt, daar heb ik toch even een fotootje van gemaakt, het was meteen een link naar onze terugvlucht, we waren alvast even terug in ons prachtige dorp Volendam…