Naar Huahine en…..Bora Bora

De vlucht met de ATR 72 van Moorea naar het eiland Huahine, duurt een klein half uur. Huahine bestaat uit twee eilandjes – boven water uitstekende vulkaantoppen – die met elkaar verbonden zijn door een brug. Het resort op Huahine Nui, waarin we verbleven is niet over land te bereiken, omdat er geen weg naar toe ligt.

Met de Airport Taxi reden we naar de boat dock in het kleine dorpje Fare. Vandaar voeren we met een hotelbootje in 10 minuten – volg de witte pijlen op de onderstaande foto – naar ons resort voor de komende dagen. Op de meeste eilanden verbleven we 3 a 4 nachten, ook hier. Achteraf vinden we 4 nachten per resort op dit soort trips eigenlijk wel het minimum om relaxed te reizen.

MV1A5890

Op deze kaart van Huahine is te zien dat het bestaat uit het noordelijke eiland Huahine Nui en het zuidelijke Huahine Iti. Wij zaten op het noordelijke deel, en werden met de boot – zie witte pijltjes – vanuit Fare naar ons afgelegen resort gebracht. Er loopt namelijk geen weg naar dit  resort.

MV1A5892

De koffers worden in het kleine bootje gebracht, dat ons in 10 minuten naar het resort bracht.

MV1A5910

Vanuit de ferryboot kon ik een paar schitterende sunset plaatjes maken

MV1A5920

Ook dit is nog een fraaie zonsondergang vanaf de boot naar ons resort in Huahine gekiekt

MV1A5992

Het bootje heeft aangelegd, Deze foto maakte ik vanuit onze Beach Bungalow. Wij verbleven op ’n prachtig  resort op het eiland, een fantastische accommodatie, met uitstekende service en ultieme rust; maar er waren slechts 12 of 14 gasten, we hebben verder op dit schitterende eiland ook weinig of eigenlijk helemaal geen toeristen gezien.

MV1A6000

Het eten was van super kwaliteit hier. “Crevettes aux Curry” heet dit zeer lekkere gerecht, waarvan we meteen na binnenkomst konden genieten

MV1A6005

Om even een indruk van de Beach Bungalow in dit resort  te krijgen deze foto’s. Dit is de living. Het is zeer ruim opgezet allemaal, men kijkt niet op een vierkante meter meer of minder

MV1A6012

Ook buiten is het allemaal zeer ruim en riant opgezet. Duurzame materialen en heel functioneel, en……direct aan het droomstrand !

MV1A6016

Tja, want dit uitzicht en deze prachtige ligging is natuurlijk niet te koop, en kan niet gemaakt of nagemaakt worden. Dit is een plek die in aanmerking komt voor de titel paradijs op aarde

MV1A6053

In het plaatsje Fare, waar we in de loop v/d dag naar toe gingen met de boot, was het druk; overal werden op straat door inwoners producten aangeboden in zelfgemaakte marktkramen

MV1A6060

Dit postkantoortje in Fare is in elk geval een van de leukste postkantoortje die we ooit zagen

MV1A6062

En wat te denken van deze fleurige stadsbus van Huahine die hier mensen naar de kerk brengt

MV1A6078

Bij het kerkje van Maeva zitten deze vrouwen buiten te wachten op het begin van de dienst

MV1A6081

Fish traps, ofwel vis vang units in de rivier; we hebben dit op veel plaatsen op het eiland gezien

MV1A6111

In het plaatsje Faie in een bijna drooggevallen rivier is ook een overal aangekondigde attractie te bewonderen. Reuzen zee-alen. Toen wij op zondagmorgen in het plekje arriveerden vroegen we ons af waar dit wonder te zien was. Een man op een bankje verwees ons naar een plek in het rivierkanaal.

MV1A6110

En jawel hoor, op een bepaalde kronkel in de rivier lagen 6 stuks 15 cm dikke en 1,5 mtr lange zee-alen in het ondiepe water. Ze zagen er niet echt appetijtelijk uit, en die twee hoorntjes geven zelfs iets gevaarlijks aan die kop !!

MV1A6139

Af en toe begonnen ze wild met hun staart te slaan. Grote hoeveelheden water worden dan ver de wal op geslingerd. Een van de omstanders verklaarde dat ze dan gevoerd willen worden. Elke dag komt hier een vent langs die ze vissen voert; daar wachtten ze op. Een hele vreemde “toeristische attractie”, vooral het feit dat ze op een bepaalde plek blijven liggen ?????

MV1A6158

We rijden weer door. Het eiland Huahine is een waar natuurparadijsje. Een heel rustig eiland, relaxte en vriendelijke mensen, zonder verkeer, met meertjes, bergen, kleine nederzettinkjes, witte stranden en vooral veel groen. Wat een gelukzalig mens moet dat zijn in dat witte bootje op de foto….

MV1A6162

Soms als je dan zo om je heen kijkt naar die prachtige natuur en je voelt de rust, heb je dat gevoel, dat je niet kan verklaren, dat gevoel dat je op deze plek wel veel langer wil blijven. Dat hadden wij steeds op Huahine

 

MV1A6230

Ook hier in dit meertje bij het dorpje in de verte de Fish Traps

MV1A6242

Onder deze plastic doeken, die met stenen op hun plek worden gehouden worden meloenen en watermeloenen gekweekt

MV1A6256

We komen bij een van de vele Maere’s – archeologische plaatsen – op Huahine. Dit zijn grote rechthoekige stenen “altaars” waar sociale en religieuze ceremoniën op werden gehouden

MV1A6250

Op deze locatie hing deze grote afbeelding. Hierop zien we hoe op een dergelijke Marae in 1777 ontdekkingsreiziger James Cook een mensenoffer bijwoont in Tahiti. James Cooke was toch wel een diehard en niet voor een kleintje vervaard, maar ik kan me toch niet voorstellen dat hij ook “meegegeten” heeft.

 

MV1A6259

Op de locatie hangen borden met begeleidende teksten, waarop van alles over het hoe en waarom van deze Marae’s wordt uitgelegd, tja we zitten hier toch op ’n plek waar nog niet zo lang geleden kannibalisme werd bedreven……

MV1A6174

Net voorbij de grote brug van het Huanhine Nui, naar Iti zijn we dorstig en stoppen bij een van de weinige “restaurants” onderweg. De vrouwe des huizes zwaait en roept ons enthousiast naar binnen….waar maak je dat nog mee ?

MV1A6172

Een provisorisch maar buitengewoon warm en prettig aandoend bamboe hutje met kiezels op de grond. De Fransen die er zitten te eten waren laaiend enthousiast over het voedsel. Maar wij bestellen een cola, en worden door de uitbaatster bediend of we een wereldbestelling plaatsten, wat een sfeer en wat echte mensen wonen hier.

MV1A6195

Ergens op een bergweggetje langs het strand zien we activiteit in het lagoon, wat een exotisch plaatje

MV1A6198

Met onze huurauto karren we het hele eiland over, misschien wel twee keer, we kregen er geen genoeg van. Overal waar we tijdens het rijden mensen tegenkwamen , lopend op in een auto, werd er vriendelijk naar ons gezwaaid

MV1A6224

Telkens wanneer we onderweg door de autoruiten kijken realiseren we ons dat we in de tropen zijn.

MV1A6304

Na zo’n hete dag is dit wel heerlijk natuurlijk. Het zwembad op het geweldige resort waar we verbleven is op de dagen dat wij er waren niet door anderen dan ons in gebruik geweest…. das pas een privézwembad !!

MV1A6311

Naast het zwembad zagen we deze prachtig bij geknipte Coconut Tree, een pareltje van Moeder Natuur

MV1A6430

En voor onze “beach bungalow” waar Mary hier op het balkonnetje staat, ons eigen privéstrand; de beach bar is op slechts 20 mtr afstand, we hebben dus geen dorst geleden. Dit lijkt wel een paradijs vrienden …….

MV1A6093

Er wonen in totaal 7000 mensen op Huahine. Tijdens de rondritten die we maakten viel ons op dat de meeste mensen aan het water wonen, zoals hier, in dit soort optrekjes.

MV1A6296

Roomservice !! Af en toe komen dit soort dienst karretjes op het resort voorbij, zoals deze roomservice mevrouw nu met een ijsje.

MV1A6321

Op het gehele eiland Huahine bloeien overal de mooiste exotische bloemen, zoals deze op ons zwembad

MV1A6328

Gekiekt tijdens een wandelingetje over het lange strand op het resort waar we verbleven op Huahine . Dan zie je plotseling de meest idyllische en fotogenieke plekjes voorbij komen

MV1A6379

Na de rondrit over het eiland Huahine lieten we ons met de boot afzetten in het kleine dorpje Fara en maakten we in noordelijke richting een wandeling langs het strand. Anderen gingen ons hier voor, zo te zien.  Wat een schitterende kustlijn met al die witte zand baaitjes.

MV1A6393

Eigenlijk wilden we helemaal niet meer weg van dit sprookjesachtig mooie strand , dat geheel en al door Moeder Natuur is aangelegd

MV1A6407

Zo MOET ongeveer het paradijs er uit zien !! Waarde vrienden Huahine heeft ons hart helemaal gestolen !! Wat een schitterend eiland !!! Wat een paradijs. We bleven maar hangen hier, want hier wil je niet meer weg !! En dan nog dat heerlijk klimaat…altijd 30 graden !!

MV1A6450

Tussen de Overwater bungalows van ons resort op het atol/eiland Huahine  waarbij tijdens de bouw 15 jaar geleden natuurlijk veel puin in het water terecht kwam, groeit tussen dat puin en de pilaren onder de bungalows in het water gewoon dit prachtige koraal alweer volop. Als alles en iedereen hier zou vertrekken, zou over een paar honderd jaar volgens sommige geologen het hele resort wellicht met koraal en begroeiing overwoekerd zijn. Wat een power heeft Moedertje Natuur toch eigenlijk

MV1A6476

De Tuijpjes zijn sportief ingesteld. als er geen bergen zijn om tegen op te klimmen, pakken we de kano toch gewoon !!

MV1A6485

De Mahi Mahi vis is ons zeer goed bevallen. Daarom hier nu eens een foto van deze vissoort – linksonder – op het bord; qua smaak en structuur lijkt het wel nuchter kalfsvlees, er zit eigenlijk helemaal geen vissige smaak aan….

MV1A6491

Na het ontbijt genoten we vanaf ons restaurant terras van de kleurenpracht van de tropische vissen om ons heen. Let wel vrienden dit is geen aquarium, dit is midden in de Pacific, de Stille Oceaan….

MV1A6504

Deze beestjes zwemmen in de vrije natuur …. het lijkt af en toe wel een schilderij van Picasso

MV1A6508

Ik maakte er heel veel foto’s van, wat een bont gekleurde mooie vissen; hier kan geen aquarium tegen op, gewoon uit je stoel bij  het ontbijt

 

……………… Bora Bora, het in alle talen bezongen eiland in de Stille Oceaan………….

Zo lang ik leef heb ik in alle talen al liedjes over Bora Bora gehoord; nostalgische liedjes over een ver paradijs, bezongen door mensen die er waarschijnlijk nooit waren. De mens droomt en zingt nou eenmaal graag over “heimwee” naar romantische en afgelegen onbereikbare plekken. Waar toch bijna nooit iemand komt….

De ultieme locatie uit al die dromen is het eiland Bora Bora, met de parelwitte stranden, de wuivende palmen, en de prachtige blauwe en turquoise kleuren van de lagoon,  wij stappen nu in het vliegtuig naar Bora Bora. Net als iedereen, dat merken we, heel erg benieuwd…..

MV1A6651

We verlieten Huahine en vlogen naar de laatste bestemming op onze Oceanie reis; Bora Bora !!! Vanuit het vliegtuig dat ons in een korte vlucht van Huahine naar Bora Bora bracht, vangen we al een glimp op van het beroemde eiland Bora Bora met de schitterende omringende lagoon, en de vele begroeide en bewoonde Motu’s – rif eilandjes – Na een enkele blik door het vliegtuigruit snap ik  meteen de enorme zwoele reputatie van dit Polynesische paradijsje….

MV1A6656

Er is maar een eiland met zo’n uniek gelegen combinatie eiland/lagoon. Wat een prachtige diep blauwe kleuren. Onze laatste bestemming op deze reis. “Lest best” zegt men wel, we zullen zien vrienden..dan moet het daar beneden toch wel heel mooi zijn, want we hebben al het een en ander beleefd hier.