Stikstofgekte – Reis W-Papoea Filipijnen etc gecanceld – Heringerichte Europaplein – klimaatmeisje.

Niet STIKSTOF, maar de STIKSTOFGEKTE bedreigt de samenleving

Advies van Remkes: “Langzamer rijden voor minder stikstof-oxide ” Tot NIETS leidende symboolpolitiek ! Uitlaatgassen van auto’s bevatten de giftige gassen: stikstof-oxide, onverbrande koolwaterstoffen en koolmonoxide. In de katalysator – onder elke auto – worden deze giftige gassen omgezet in de NIET giftige gassen: waterdamp, stikstof en kooldioxide. Stikstof zelf is geen giftig gas, 79 % van onze atmosfeer bestaat uit stikstof.

De uitstoot van giftige gassen door auto’s is door gebruik van de katalysators al zo’n beetje tot nul gereduceerd. Daarbij komt nog: “auto’s die langzamer rijden, blijven langer in het gebied rijden” het effect van deze maatregel op het milieu  zal derhalve absoluut verwaarloosbaar zijn. Wel gaan er weer vele miljoenen over de balk gegooid worden.

Overigens: de giftige stikstofoxide komt in ons land voor bijna 50% uit het buitenland binnen waaien, en is voor 45% afkomstig uit de agrarische sector. En als ik zie hoe “tendentieus” het RIVM met de ammoniak metingen omgaat – zie de video “De Trukendoos van het RIVM” hieronder, – ben ik bijna geneigd zelf eens zo’n N(x) meetinstrument aan te schaffen om wat metingen te verrichten…. Ik vraag mij nl af hoe lang “onze” stikstofdioxide in die natuurgebieden blijft hangen, met al die wind hier..Het gaat hier ten slotte om t effect van door ONS uitgestoten stikstof oxide op ONZE ernaast liggende natuurgebieden.

Het onderstaande artikel met controleerbare feiten en een onthullende video over de twijfelachtige ammoniak metingen van het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu- geeft m.i. heel goed aan hoe gek de stikstofgekte wel niet is

Stikstof heeft een E-nummer en is geen broeikasgas

We hebben onze voorgenomen Papoea/Filipijnen reis gecanceld

Het kan niet altijd meezitten vrienden. We hebben onlangs besloten onze voorgenomen reis die op 16 oktober a.s  zou starten naar West Papoea en naar de Filipijnen & Maleisië te cancelen en op zijn minst een jaar uit te stellen. Het ging hierbij om een uitbraak van de knokkelkoorts in de Filipijnen. Er werden daar al vele “dengue” doden geteld en door het Rode Kruis werden noodhospitalen neergezet in de provincie Palawan waar wij naar toe zouden gaan. We zijn niet echt bang uitgevallen, maar aangezien ik de ervaring heb continue, echt heel vaak gestoken te worden, ben ik er bijna zeker van ook hier aan de beurt te komen en wellicht die knokkelkoorts op te lopen. Dat risico gaat me te ver. Zie bericht hieronder !

NU OOK WEST PAPOEA LEVENSGEVAARLIJK !

Maar terwijl we de reis al gecanceld hadden sijpelden steeds meer berichten binnen over onrust in West Papoea, en met name in Jayapura, waar wij zouden landen in het Indonesische deel van Papoea Nieuw Guinea.  Regeringsgebouwen werden in de brand gestoken en ook de grote gevangenis in de hoofdstad waardoor 250 gevangenen ontsnapten. Het Indonesische leger is er nu actief , maar afgelopen week is de zaak compleet geëscaleerd en vielen er 32 doden in Jayapura en Wamena. Wamena is nou juist de plaats in het binnenland waar wij zouden verblijven. Bij nader inzien dus maar goed dat we de reis gecanceld hebben.

Zie bericht hieronder

Nieuwe reis door  PANAMA – COSTA RICA – COLOMBIA – BRAZILIE

We waren weliswaar reeds in Zuid-Amerika en in een aantal Midden-Amerikaanse landen zoals Mexico – Guatemala –  Honduras – Belize – Cuba – en Jamaica, maar Panama, Costa Rica, Colombia en Brazilië stonden nog op ons verlanglijstje. Na lang beraad hebben we daarom besloten om de ge-cancelde Papoea/Filipijnen reis te vervangen middels een privé rondreis door laatstgenoemde landen. In verband met het regenseizoen aldaar zullen we hiervoor pas op 10 december a.s vertrekken naar Panama…Binnenkort hierover meer!

OPENING HERINGERICHTE EUROPAPLEIN

Afgelopen zondag 22 sept 19 was het zover; de officiële opening van het heringerichte Europaplein door onze burgemeester. Uiteraard maakte ik er wat plaatjes van. Het filmpje staat op mijn FB pagina.

Afgelopen zondagmiddag; 22 sept 2019; een stralende dag. De officiële opening van het heringerichte Europaplein, als onze burgermoeder Lieke Sievers de bühne is opgeklommen voor een toespraak.

Om kwart v 2 afgelopen zondagmiddag was het dan zover, en opende burgemeester Lieke Sievers het heringerichte Europaplein. Het startschot voor niet alleen een hele leuke en gezellige middag, maar hopelijk het begin van een periode waarin dit mooie centrum van ons dorp een nuttige maatschappelijke en sociale functie in onze samenleving gaat vervullen, waar iedereen plezier van heeft; de omwonenden de winkeliers en alle andere Volendammers en bezoekers van het plein…

In het publiek dat door de burgemeester wordt toegesproken ook de wethouders Vincent Tuijp (jawel) en Wim Runderkamp (R)

Door de drone lens zag het er zo uit…. een uniek plaatje want tot voor kort waren dit soort foto’s absoluut onmogelijk; te laag voor vliegtuigen en helicopters en te hoog voor een trappetje…

Het publiek begint al aardig toe te stromen, het was er dan ook geweldig weer voor..

Het was afwisselend heel druk, er waren een aantal tafels en stoelen neergezet, en er was een hapje en een drankje verkrijgbaar. Al met al een zeer geslaagde dag.

Na de opening door de jarige (100 jaar) fanfare Wilhelmina uit Volendam, met als gast dirigent burgemeester Lieke Sievers, traden diverse koren en fanfares op, waaronder de Zangertjes van Volendam

Het Zweedse klimaatmeisje heeft gisteren op een buitengewoon agressieve en lachwekkende emotionele manier een klimaattop van de VN toegesproken. Ik zag het vanmorgen op het NOS journaal. Wat een walgelijke vertoning zeg, wat een kneuterig door groene spindocters geënsceneerd goedkoop effectbejag. Om misselijk van te worden. Misbruik van een kind t.b.v een politiek doel, het moest strafbaar gesteld worden. Onbegrijpelijk dat de NOS zulke doorzichtige misleidende rotzooi uitzendt…wat moet er van dat arme kind terechtkomen? Hebben die activistische ouders daar wel eens over nagedacht…